Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Gök: Ambulanslar iki buçuk ay sigortasız çalıştı

CHP’li Gök: Ambulanslar iki buçuk ay sigortasız çalıştı


Artı Gerçek-CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, 2022’nin başında ambulansların kasko sigortalarının yapılmadığı sorununu Meclis gündemine taşıyarak konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP’li Gök, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “2010-2022 döneminde kasko sigortası yapılmadığı halde kullanılan ambulansların sayısını, sigortasız olarak çalıştıkları süreler ile birlikte açıklar mısınız?” sorusunu yöneltti. Koca, soru önergesine verdiği yanıtta ambulansların yaklaşık iki buçuk ay sigortasız çalıştığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’te yer alan haberde Gök’ün önergesine 10 ay sonra yanıt veren Koca, kasko sigortası için yapılan ihalede “yüklenici firmanın sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve kasko poliçelerini düzenlemediğini” belirtti.

Bakan Koca, “İvedilike yeni ihale yapılarak 14 Mart’ta yeni sözleşme imzalanmış olup halihazırda ambulanslar kaskoludur” bilgisini paylaştı.

Bu durumda ambulansların en az iki buçuk ay ay kaskosuz çalıştığını söyleyen CHP’li Gök, “Yüklenici firmanın yükümlülüklerini neden yerine getirmediği de açıklanmadı.

Firmanın sorumsuzluğu bakanlığın sığınabileceği bir mazeret olamaz, bakan böyle krizleri aşmak için görevi başındadır. Hastalara ve sağlık çalışanlarına reva görülen bu güvencesizlik iktidarın yurttaşa ve emekçiye olan bakışını bir kere daha gözler önüne sermiştir” dedi.(Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version