Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’de adaylık yarışı: Pek çok isim yarın istifa edecek

CHP'de adaylık yarışı: Pek çok isim yarın istifa edecek


Meral DANYILDIZ


İSTANBUL – CHP’de parti yönetiminin il ve ilçe başkanlarına milletvekilliği adaylığına yönelik istifa için tanıdığı süre yarın doluyor. Bazı il ve ilçe başkanları şimdiden istifasını verdi. Bazıları ise istifa için son günü bekledi.

CHP Genel Merkezi’nin 22 Kasım’da il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgede, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifa dilekçelerini 5-26 Aralık tarihleri arasında parti genel sekreterliğine iletmeleri istenmişti.

İSTİFA EDEN İL BAŞKANLARI

Bu genelgenin ardından CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı genel merkezin tavsiye kararına uyarak 28’nci dönem milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. İl Başkanı Sarı, düzenlediği toplantı ile 2023 yılında yapılacak milletvekilliği seçimlerinde Balıkesir listesinde yer almak istediğini söyledi.

Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ise, “Milletvekilliği aday adaylığı sürecimizi başlatıyoruz” diyerek start verdi. Uşak İl Başkanı Ali Karaoba da, “CHP’nin iktidarına katkı için adayım” açıklamasını yaptı. Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan da 2023 seçimlerinde adaylığını koymak üzere istifa edenlerden. Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun geçen hafta il başkanlığında yaptığı basın toplantısı sonrası istifa etmişti. Yaklaşık 3 yıldır CHP Isparta İl Başkanlığı görevini yürüten Hikmet Yalım Halıcı da istifa silsilesine katılan isimler arasında.

SON GÜN AÇIKLAMASI BEKLENEN İSİMLER

Ancak istifalar bununla da sınırlı değil. Şimdiden istifa eden il başkanlarının yanı sıra son günü, yani yarını bekleyenler de var. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Milletvekilliği aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa etmeye hazırlanıyor.

Rize il Başkanı Saltuk Deniz, Ağrı İl Başkanı Nihat Arslan, Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik ve Kayseri İl Başkanı Ümit Özer’in de önümüzdeki günlerde istifa ederek milletvekili aday adayı olması kulislerde konuşulanlar arasında. Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer de istifa hazırlığındaki başkanlardan…

Burdur’un Yeşilova ilçesinde vatandaşlar ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi olumlu geçen CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut da bu görüşmeden sonra istifasını kesinleştirdi.

İSTANBUL’DA DOKUZ İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, siyasi yasaklı olduğundan aday olamıyor. Dokuz ilçe başkanı adaylık için istifasını verdi. Beylikdüzü’nün de aralarında olduğu ilçeler Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenler, Fatih, Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ve Pendik oldu.

İki dönemdir il başkanlığı görevini sürdüren İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in son İzmir İl Kongresinde Tunç Soyer ile yaşadığı gerginlik basına düşmüştü. İzmir’de örgütlülüğünü büyütemediği ifade edilen Deniz Yücel’in vekilliğe niyetli olduğu ve kendisine farklı bir siyasi yol çizmeyi planladığı öğrenildi.

Süreç içerisindeki deneyimi parti içinde beğenilen Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da Ankara 2’nci Bölge Milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılan isimlerden biri.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version