Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cezaevi girişinde iki küçük kızının çıplak aranmasına karşı çıkan anneye 6 ay görüş yasağı

Cezaevi girişinde iki küçük kızının çıplak aranmasına karşı çıkan anneye 6 ay görüş yasağı


Türkiye’deki cezaevlerinde işkence ve insan hakları ihlallerine her gün yenileri ekleniyor. Eşi Sincan Cezaevi’nde tutuklu olan Ferda Öztürk, iki küçük kızının çıplak aranmasına karşı çıkıp, sorumlulardan şikayetçi olunca 6 ay görüş yasağıyla cezalandırıldı.

Yaşadığı rezaleti sosyal medyadan duyuran genç anne, biri 10 yaşında, diğeri ise henüz 14 aylık olan iki küçük kızının cezaevi girişinde ‘özel bölgelerine kadar’ arandığını söyledi. Görüş sonrası gördüğü muamele nedeniyle cezaevi müdürüyle görüşmek istediğini ancak bunun da engellendiğini anlatan Öztürk, yaşadıklarını şöyle anlattı:

AİHMveBM KararlarınaUyun

Ferda Öztürk
Eşi Sincan 1 Nolu L Tipi kapalı cezaevinde tutuklu.

Eşinin görüşüne giden Ferda Hanım’ın iki küçük kızı gardiyanlar tarafından çıplak aramaya maruz kaldı. Şikayetçi olunca 6 ay ziyaret yasağı konuldu.@AvOzlemZenginpic.twitter.com/5mIiVlAI9f

— A.Fettah Şahin (@A_Fettah_Sahin) December 8, 2022

GARDİYAN BAĞIRARAK ÜZERİMİZE YÜRÜDÜ

Eşim Sincan 1 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde. Eşime görüşe giderken, gardiyanlar X-Ray’den geçerken bize bağırıp üzerimize yürüdü. ‘Siz bu şekilde bize davranamazsınız’ dedim diye giriş kartımı istediler ve bizi bayan arama kabinine aldılar.

KÜÇÜK KIZIMIN ÖZEL BÖLGELERİNE KADAR ARADILAR

Küçük kızımın yer yerini, özel bölgelerine kadar aradılar. Büyük kızımı diğer arama kabininde özel bölgelerine kadar çıplak arama yaptılar. Kabinden çıktıktan sonra bize, herkesten özür diletip öyle görüşe aldılar. Görüşten çıktıktan sonra cezaevi müdürüyle görüşmek istememe rağmen beni müdürle görüştürmediler.

ŞİKAYETÇİ OLUNCA GÖRÜŞ YASAĞI GETİRDİLER

Ben pazartesi savcıya gidip ifade verdim ve şikayetçi oldum. Bir hafta sonra görüşe gittiğimde 6 ay görüş yasağı aldığımı öğrendim, şikayetçi olduğum için. Ben dava açtım, şu anda yargıya intikal etti. Mahkum yakınlığından ziyade bir anne için çok acı bir durum. Kız çocuklarının gözlerinizin önünde çıplak aranması, çok zalimce bir durum.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version