Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çewlîk’te 7 tutuklama


ÇEWLÎK – Darahênê ilçesine bağlı birçok köyde askerlerce 3 gün önce yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 16 yurttaştan 7’si “Örgüte yardım ve yataklık yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

Çewlik  3 gün önce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tanık ifadesi doğrultusunda 21 kişi hakkında soruşturma başlattı. Bunun üzerine jandarma tarafından Darahênê’ye bağlı Mistan, Derê, Kelaksî ve bir çok köy ile il merkezine bağlı Gökdere köyünde  aynı günde sabahın erken saatlerinde eş zamanlı  ev baskınları yaptı. Yapılan ev baskınlarında 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alına kişiler önce İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Gözaltına alınanlar 3  günün ardından adliyeye sevk edildi. Burada  ifadesi alınan 16 kişi den 7’sine tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 9 kişi ise “Adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılanlar mahkeme ifadesi ardında haklarında “Örgüte yardım ve yataklık yapmak” iddiasıyla tutuklama kararı verildi.

Tutuklanan yurttaşların isimleri şöyle: “Nedim Kaya, Ali Seçer, Veysel Uzan, Fırat Dener, Musa Nazlıca,  Recep Nazlıca ve Hişar Nazlica.”

Savcılık ifadesi ardından adli kontrol şartıyla bırakılanların isimleri ise şöyle: “Hasan Nazlıcan, Hakim Ak, Burhan Özateş, Abdullah Özateş, M.Rıza Seçen, Sedat Siner, Halit Sönmez, Saim Tufan ve  Özcan Kılıç.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version