Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CENTCOM: Suriye’nin doğusunda iki IŞİD sorumlusu öldürüldü

CENTCOM: Suriye'nin doğusunda iki IŞİD sorumlusu öldürüldü


ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’nin doğusunda düzenlenen operasyonda biri üst düzey olmak üzere iki IŞİD sorumlusunun öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamada, baskının Suriye’nin doğusunda yerel saatle 02:57’de helikopterle düzenlendiği belirtildi.

‘ENES KOD ADLI BÖLGE YETKİLİSİ ÖLDÜRÜLDÜ’

CENTCOM, öldürülen iki IŞİD’liden birinin, örgütün ölümcül saldırılarının planlanmasına ve Suriye’nin doğusundaki faaliyetlerine dahil olan Enes kod adlı bölge yetkilisi olduğunu açıkladı. Operasyon için geniş kapsamlı planlama yapıldığı, ilk belirlemelere göre herhangi bir sivilin zarar görmediği de belirtildi.

ABD, operasyonun hangi bölgede kimin katılımıyla yapıldığına dair ayrıntı vermedi.

‘YEREL GÜÇLERLE ORTAKLIK’ VURGUSU

Açıklamada, ABD’nin IŞİD’le mücadelede Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ortaklığının altının çizilmesi de dikkat çekti. CENTCOM, “ABD, yerel güçlerle ortaklık içinde, IŞİD’in yönelttiği küresel tehdide karşı koyma taahhüdünü sürdürüyor. IŞİD, ABD’nin bölgedeki ve bölgenin ötesindeki müttefiklerini ve ortaklarını tehdit eden dış saldırılar dahil olmak üzere, saldırgan bir operasyonel gündemi izlemeye devam ediyor” denildi.

‘IŞİD’İN KALICI YENİLGİSİNE BAĞLIYIZ’

CENTCOM Sözcüsü Albay John Buccino da, “IŞİD bölgenin güvenliğine ve istikrarına tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu operasyon, CENTCOM’un IŞİD’in kalıcı yenilgisini sağlama yönündeki değişmeyen kararlılığını yeniden taahhüt ediyor. Bu IŞİD yetkililerinin öldürülmesi, örgütün Ortadoğu’da istikrarı bozacak plan ve saldırılarını sekteye uğratacak” dedi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version