Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cemaat vakfına iki bakanlıktan destek

Cemaat vakfına iki bakanlıktan destek


Atı Gerçek – İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda H.K.G.’nin 6 yaşından itibaren cinsel köleleştirmeye maruz kalması cemaat ve tarikatlara bağlı vakifları tekrar gündeme getirdi. Nur Cemaati’nin ‘Yazıcılar’ kolundan olan Hayrat Vakfı’nın iki farklı bakanlıkla protokol imzaladığı ortaya çıktı.

EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Hayrat Vakfı’yla ‘eğitimde işbirliği protokolü’ imzaladığı ortaya çıktı.

1 Eylül’de imzalanan protokole göre, MEB ve Hayrat Vakfı işbirliğinde Osmanlıca kurs ve seminerleri ile yarışmaların yanı sıra Kuran kursları ve okullarda “başat değerler eğitimine” ilişkin kurs ve seminerleri, yaz okulları düzenlenebilecek. Tanıtımların organizasyonunu bakanlık üstlenecek. Kurslarda görev almak üzere vakfın önerdiği eğiticilere öncelik verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile protokol imzaladığı ortaya çıktı. İki protokol de çocuklara eğitim verilmesini içeriyor.

Vakıf ile protokol imzalayan tek bakanlık MEB değil. Birgün’den Mustafa Bildirici’nin haberine göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında 2016 yılında korunma ve bakım altındaki çocuklara yönelik protokol imzalandığı belirlendi.

Protokolde, işbirliğinin kapsamına yönelik, ‘Korunma ve bakım altındaki çocuklar için çocuk evleri açılması ve hizmetlerin yürütülmesi ile diğer çocuk bakım kuruluşlarında değerler eğitimi programına destek olması ve korunmaya muhtaç çocuk alanında programlar yapılması’ ifadeleri kullanıldı. Protokol kapsamında vakıf da korunmaya muhtaç ve refakatsiz çocuklara yönelik eğitim, kültür amaçlı proje ve programlar düzenleyecek.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version