Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cem Yılmaz, nafaka indirimi davasını Yargıtay’a taşıdı: Anne de 10 bin dolar versin

Cem Yılmaz, nafaka indirimi davasını Yargıtay’a taşıdı: Anne de 10 bin dolar versin


Artı Gerçek – Komedyen Cem Yılmaz ile eski eşi Ahu Yağtu arasındaki nafaka davası bitmiyor. Yılmaz, oğlu için ödediği 10 bin dolarlık nafakanın 70 bin liraya düşürülmesini iptal eden İstinaf Mahkemesi’nin kararını Yargıtay’a taşıdı.

Cem Yılmaz, oğlu için Yağtu’ya ödediği 10 bin dolarlık nafakanın TL’ye çevrilmesi için dava açmıştı. Bu davada nafaka olarak 70 bin lira ödemesine hükmedilse de, Yağtu yerel mahkemenin kararına itiraz etmişti. Yağtu, Yılmaz’ın işlerinin arttığını, Avrupa’da stand-up gösterileri yaptığını, Türkiye ve yurt dışında taşınmazlarının olduğunu belirtmişti. İstinaf Mahkemesi de Yağtu’yu haklı bularak yerel mahkemenin kararının tamamen kaldırılmasına hükmetmişti.

‘GELİRİ TÜRK LİRA CİNSİNDEN’

Hürriyet gazetesinden Özge Eğrikar’ın haberine göreyse, Cem Yılmaz da İstinaf Mahkemesi’nin aleyhine verdiği bu karara avukatı Rengin Gönenç aracılığıyla itiraz ederek davayı Yargıtay’a taşıdı. Gönenç dilekçesinde, “İstinaf Mahkemesi’nin Türkiye’deki ekonomik koşulları göz önüne almadan kararı bozduğunu” belirterek Gönenç şu ifadeleri kullandı:

‘HANGİ ÇOCUK AYDA 20 BİN DOLAR HARCAR?’

“Yasa gereği 2018’den beri müvekkilin kira gelirleri dahil tüm gelirleri döviz kurundan değil, Türk lirası cinsindendir. Doların Türkiye’de öngörülmeyen artışı hakkaniyete aykırılık oluşturmaktadır. Müvekkil kadar anne Ahu Yağtu’nun da eşit oranda çocuğun yaşam idamesini sağlaması gerekir. O zaman annenin de çocuğuna 10 bin dolar vermesi lazım. Çocuğun eğitim, sağlık ve genel giderleri karşılandıktan sonra annenin de vermesi karşılığında toplam aylık 20 bin dolar nafakasının olması adil mi? Hangi çocuk ayda 20 bin doları yeme ve içme masrafı olarak harcar? Bu nedenle İstinaf Mahkemesi’nin kararını temyiz ederek dosyayı Yargıtay’a taşıdık.”

Cem Yılmaz ile Ahu Yağtu 2012’de evlenmiş, 2013’te boşanmıştı. Mahkeme, çiftin bugün 9 yaşında olan oğullarının velayetini anneye vermiş ve Yılmaz’ın çocuğu için aylık 10 bin dolar iştirak nafakası ödemesine hükmetmişti.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version