Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çavuşoğlu’ndan İsveç’e Bülent Keneş tepkisi: Çok olumsuz bir gelişme

Çavuşoğlu: Bu örgütleri temizlemek için operasyona devam etmemiz gerekiyor


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Today’s Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Bülent Keneş’in iadesi ile ilgili talebin İsveç Yüksek Mahkemesi tarafından reddedilmesini “çok olumsuz bir gelişme” olarak niteledi. Çavuşoğlu, NATO üyelikleri için Ankara’dan onay bekleyen Stockholm ve Helsinki’ye seslenerek “Biz İsveç ve Finlandiya’dan güzel sözler değil somut eylemler görmek istiyoruz” dedi.

Gambiya Dışişleri, Uluslararası İşbirliği ve Yurtdışındaki Gambiyalılar Bakanı Mamadou Tangara ile Ankara’da ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, “Bülent Keneş’in iadesi yönündeki talebimizin reddedilmesi çok olumsuz bir gelişme. Biz İsveç ve Finlandiya’dan güzel sözler işitmek istemiyoruz, somut adımlar görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÖNEMLİ OLAN, BEKLENTİLERİMİZİN KARŞILANMASI’

Çavuşoğlu, NATO üyeliklerine onay sürecinde Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında yapılan üçlü mutabakata değinerek şöyle devam etti: “Bu belgede de FETÖ net şekilde yer alıyor. Sadece PKK/YPG/PYD değil, FETÖ de yer alıyor. Bu darbecilerin oradaki mensuplarının Türkiye’ye iade edilmesi gerekiyor. Son kararın bakanlar kurulu tarafından verileceğini söyleyenler de var. Önemli olan kimin karar vereceği değil, bizim beklentilerimizin karşılanması.”

‘İADE ETTİKLERİ KİŞİ LİSTEMİZDE YOKTU’

Dışişleri Bakanı, “PKK mensubu kişiler de var iadesinin istendiği. 1 kişiyi iade ettiler, o bizim listemizde yoktu. ‘1 kişiyi iade ettik, bu işi kapatalım’ gibi beklentileri varsa bu gerçekçi bir beklenti değildir. İsveç Dışişleri Bakanı da perşembe günü Ankara’ya geliyor, orada da son gelişmeler hakkında basın toplantısında sizlere de anlatma imkanımız olacak” ifadelerini kullandı.

İsveç Yüksek Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “terörist” diyerek bizzat iadesini talep ettiği Bülent Keneş ile ilgili süreçte ret kararı vermişti. İadeyi durdurma kararı alan mahkeme, Türkiye’deki yargılamanın siyasi olacağı görüşünü paylaşmıştı.

Mahkeme, “Keneş’e yöneltilen suçlamaların siyasi olmasını” ve “İsveç’te mülteci statüsüne sahip olmasını” gerekçe göstermişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version