Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çavuşoğlu: Bu örgütleri temizlemek için operasyona devam etmemiz gerekiyor

Çavuşoğlu: Bu örgütleri temizlemek için operasyona devam etmemiz gerekiyor


Artı Gerçek- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen MED Diyalog Oturumu’nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Ukrayna savaşında olası ateşkes veya müzakere masasına dönme konusunda bahara kadar daha net bir resim elde edileceğini belirten Çavuşoğlu, Suriye ile görüşme, Mısır ve İsrail ile normalleşme konularına da değindi.

“İlkbahardan önce müzakere masası konusunda daha net bir tabloya sahip olacağımızı düşünüyorum. Pes etmeyeceğiz, çabalarımızı sürdüreceğiz” diyen Çavuşoğlu, ayrıca Türkiye’nin Mısır ve İsrail’le normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Dışişleri Bakanı, Kudüs’ün İsrail ile normalleşmeye ilişkin Ankara’nın Filistin meselesindeki tutumunun değişmeyeceğini bildiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin terörle mücadelesinin sürdüğüne de işaret ederek, “(Suriye’nin kuzeyinde) IŞİD’i temizlediğimiz gibi bu örgütleri de temizlemek için operasyonumuza devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu. Operasyon konusunda ABD ve Rusya’nın verilen sözleri tutmadığını söyledi. (AA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version