Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brezilya’da Bolsonaro destekçisi bombalı saldırı yapmaya çalışırken yakalandı

Brezilya'da Bolsonaro destekçisi bombalı saldırı yapmaya çalışırken yakalandı


– Brezilya polisi, 1 Ocak’ta devlet başkanı olarak göreve başlayacak solcu aday Lula da Silva’nın devir teslim töreni öncesinde “kaos yaratmak” için bir bomba patlatmaya çalıştığı iddiasıyla bir kişiyi tutukladı.

Polis yetkilileri yaptığı açıklamada, şüphelinin bombayı başkent Brasilia’daki havaalanı yakınlarında bir akaryakıt kamyonuna yerleştirdiğini ancak patlamadığını belirtti.

KOMÜNİSTLERİN BREZİLYA’DA HAKİMİYET KURMASINI ÖNLEMEK İÇİN…

Tutuklanan şüpheli polise verdiği ifadede eylemi, görevi 1 Ocak’ta bırakacak aşırı sağcı mevcut devlet devlet başkanı Jair Bolsonaro’nun destekçileriyle birlikte planladığını söyledi. Polis, şüphelinin işbirlikçilerini yakalamak için soruşturma başlattı.

54 yaşındaki şüpheli soruşturmayı yürüten polislere verdiği ifadede, “12 Kasım’da ordu karargahı dışındaki protestolara katılmak için Brasilia’ya geldiğini” söyledi. Buradaki eylemlere katılan bir grup eylemciyle birlikte, “Komünistlerin Brezilya’da hakimiyet kurmasını önlemek için ordunun müdahalesini kışkırtmaya” karar verdiklerini söyleyen Bolsonaro destekçisi, yemin töreninin yapılmasını durdurmak umuduyla orduyu olağanüstü hâl (OHAL) ilan etmeye zorlamak için başkentte bir dizi bomba patlatmayı planladıklarını itiraf etti.

BOMBA DÜZENEĞİ ÇALIŞMADI

Brasilia Polis Şefi Robson Cândido düzenlediği basın toplantısında, söz konusu saldırıyı planlayan grubun “Brasilia havaalanında park halindeki bir akaryakıt kamyonuna yerleştirdiği bombayı patlatmayı denediğini ancak mekanizmanın çalışmaması sebebiyle patlamanın gerçekleşmediğini” dile getirdi.

Durumu fark eden kamyon şoförünün polise ihbarda bulunmasının ardından takibe başlayan polis ekipleri, grubun silah ve mühimmat depoladığı bir evi de tespit etti.

‘DEMOKRASİ KAZANACAK’

Lula’nın döneminde Brezilya Adalet Bakanı olarak görev yapacak Flávio Dino, olayın ardından 1 Ocak’taki yemin töreniyle ilgili güvenlik önlemlerinin “yeniden değerlendirileceğini ve güçlendirileceğini” söyledi. Dino, seçimlere ve iktidar değişikliğine atıfta bulunarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Demokrasi kazandı ve kazanacak” dedi.

Brezilya’da ekim sonunda düzenlenen ikinci tur devlet başkanlığı seçiminde ülkeyi iki dönem yöneten solcu aday Lula da Silva yüzde 50.9, Bolsonaro ise yüzde 49.1 oranında oy almıştı.

Seçimi kaybeden aşırı sağcı Bolsonaro, ülkede 1985’te demokrasinin yeniden tesis edilmesinden bu yana ikinci dönemine seçilemeyen ilk devlet başkanı olmuştu. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version