Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BM kararından sonra Tülay Açıkkollu işkencecilere seslendi: ‘Yargılanacaksınız’

BM kararından sonra Tülay Açıkkollu işkencecilere seslendi: ‘Yargılanacaksınız’


15 Temmuz’un sonra gözaltına alındığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işkence sonucu öldürülen öğretmen Gökhan Açıkkollu hakkında Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komitesi yaşam ve özgürlük hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

BM İnsan Hakları Komitesi bu kararla Gökhan Açıkkollu’nun haksız ve keyfi şekilde gözaltına alındığı, işkence ve kötü muamele sonucu yaşamını yitirdiği ve İstanbul savcılığının verdiği takipsizlik kararının yanlış olduğu ve ölümüyle ilgili etkin bir soruşturma yapılmadığını tescilledi.

BM kararının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Tülay Açıkkollu işkence ve hukuksuzluklara imza atanların yargılanacağını söyledi.

Eşinin işkenceyle öldürülmesiyle ilgili Tülay Açıkkollu’nun yaptığı başvuru değerlendiren BM İnsan Hakları Komitesi’nin kararında, ‘‘Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Sözleşme’nin 6. ve 7. maddelerine aykırı olarak, başvurucunun kocasını işkence ve kötü muameleden korumak ve nihayetinde, önceden var olduğu bilinen sağlık sorunlarını göz önünde bulundurarak, gözaltındayken hayatını korumak için gerekli özeni göstermediği sonucuna varmıştır.” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version