Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir evsize ‘Ne iş yapıyorsun?’ diye soran İngiltere Başbakanı Sunak’a tepki yağıyor

Bir evsize 'Ne iş yapıyorsun?' diye soran İngiltere Başbakanı Sunak'a tepki yağıyor


– İngiltere Başbakanı ve Muhafazakâr Parti’nin lideri Rishi Sunak, bir aşevinde ‘gönüllü olarak’ çalışırken, evsiz bir kişiyle arasında geçen ‘garip’ bir diyalog nedeniyle eleştirilerin odağı oldu. Ülkenin en zengin kişilerinden biri olan, Hindistan kökenli eski bankacı Sunak’ın evsizlerin barınma ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için hükümet bütçesinden ayrılan 2 milyar sterlini kişisel reklamı için kullanması da sosyal medyada tepki topladı.

EVSİZ ADAMA FİNANS SEKTÖRÜNÜ ANLATTI

İngiltere Başbakanı, cuma günü bir sığınma evini ziyaret etti ve buraya gelen evsiz bir adama çalışıp çalışmadığını sordu. Adamın evsiz olduğunu söylemesinin ardından Sunak, finans sektöründeki geçmiş tecrübelerinden bahsederek bu alanda çalışmayı düşünüp düşünmediğini sordu.

‘ÖNCELİĞİM NOEL’İ ATLATMAK’

Evsiz olduğunu söyleyen adam, “Şu an bununla ilgilenmiyorum. Önceliğim Noel’i atlatmak” dedi. Aşevinde dağıtılan kahvaltıyı almak için sırada olan adam Sunak’a “Noel’i sokakta geçirmemek için bir hayır kurumunun kendisine geçici olarak konaklayabileceği bir yer bulmasını umduğunu” söyledi.

İŞÇİ PARTİSİ: DAYANILMAZ BİR DİYALOG

Muhalefetteki İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner, İngiltere Başbakanı’ın gündeme oturan diyaloğu “dayanılmaz” diye niteledi. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version