Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden: Savaşı bitirme niyetinde olursa Putin ile görüşürüm

Biden: Savaşı bitirme niyetinde olursa Putin ile görüşürüm


-ABD Başkanı Joe Biden perşembe günü Washington’a resmi ziyarette bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortak basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e sert sözlerle yüklendi ancak Rusya lideri ile görüşebileceği ihtimalini tamamen dışlamadı.

Biden, kendisinin başkanlığı döneminde ABD’ye ilk “devlet ziyaretini” gerçekleştiren Macron ile görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Demokrat Partili ABD Başkanı “Putin’in bir gün Ukrayna’yı yeneceği fikri akıl dışı. Eğer yapabilirlerse, önümüzdeki iki, beş, 10, 20 yıl boyunca o ülkeyi işgal etmeye çalıştıklarını hayal edin. Eğer yapabilirlerse. Başlangıçta hesapladığı her şeyi yanlış hesaplamış” dedi.

Savaşı bitirmenin tek akılcı yolunun Putin’in askerlerini Ukrayna’dan çekmesi olduğunu söyleyen Biden, “Putin bu yolu seçmeyerek çok ağır bir bedel ödüyor. Aynı zamanda Ukrayna’da da çok büyük bir yıkıma yol açıyor” ifadelerini kullandı.

Putin ile şu anda bir görüşme planı olmadığını söyleyen ABD Başkanı ancak bu ihtimale tamamen kapıları kapamadı.

Diyaloğa açık olduğunu söyleyen Biden “Putin, savaşı bitirme yoluna girmeye yönelik bir karar konusunda niyetli olursa onunla konuşmaya hazırım. Ancak henüz böyle bir yolda değil. Böyle bir şey olursa, Fransız ve NATO dostlarımla iletişim halinde Putin ile oturup aklından ne geçiyor görürüm” dedi.

Biden durum değişene kadar ABD ve müttefiklerinin “Ukrayna halkını desteklemesi gerektiğini” de sözlerine ekledi.

MACRON: UKRAYNALILARI ZORLAMAYACAĞIZ

Macron da basın toplantısında Putin ile “gerilimin artmasını önlemeyi denemek ve bazı somut sonuçlar almak için konuşmayı sürdüreceğini” söyledi.

Macron “Ukraynalıları kendileri için kabul edilmeyecek bir uzlaşmaya asla zorlamayacağız. Sürdürülebilir bir barış istiyorsak, toprakları ve gelecekleri hakkında müzakere edecekleri zaman ve koşullar konusunda Ukraynalılara saygı duymalıyız” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version