Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bıçaklı saldırıya uğrayan akademisyene kınama cezası

Bıçaklı saldırıya uğrayan akademisyene kınama cezası


Amasya Üniversitesi’nde akademisyene saldıran Ülkü Ocakları üyeleri rektör ile fotoğraf çektirirken, kendisine bıçak çekilen Öğretim Üyesi Dr. Girayalp Karakuş’a ‘kınama cezası’ verildi.

soL’un haberine göre; Amasya Üniversitesi Rektörlüğü Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından Dr. Karakuş’a gönderilen yazıda, “‘Taşıdığı sıfatın gerektirdiği özen yükümlülüğüne aykırı, genel ahlak ve edep dışı tutum ve davranışlarda bulunmak’ suçunun karşılığı olan kınama cezası ile cezalandırılmanıza karar verilmiştir” denildi. Ancak söz konusu davranışın ne olduğu belirtilmedi.

10 Haziran 2022 tarihinde, Ülkü Ocakları üyesi bir grup Karakuş’a saldırmış, bıçak çeken bir saldırgan çevredekilerin müdahalesiyle engellenmişti.

DARP EDİP ŞİKAYET ETTİLER 

Saldırganlar, olayın ardından Karakuş hakkında ‘kendilerini darp ettiği’ gerekçesiyle şikâyetçi olmuştu. Saldırıyı takiben üniversitede açılan soruşturmada saldırganların birkaçı uzaklaştırma cezası alırken birine görüntülerde tespit edilememesi, bir başka öğrenciye ise saldırıda bulunduğu tespit edildiği halde öğrenim süreci boyunca hiçbir disiplin cezası almaması gerekçe gösterilerek herhangi bir ceza verilmedi. Karakuş’a saldıranlardan dört öğrenciye bir ay uzaklaştırma cezası verildi.

KINAMA CEZASI ALDI 

Saldırganların Öğretim Üyesi Dr. Girayalp Karakuş hakkında şikâyetçi olmaları üzerineyse Karakuş hakkında da soruşturma açılmıştı. Karakuş, soruşturma sırasında karşı tarafa vurduğunun zorla kabul ettirilmeye çalışıldığını belirtirken, saldırganları soruşturan soruşturmacılardan birininse daha kamera görüntülerini görmeden ‘Bu işten hiçbir şey çıkmaz’ dediğini aktardı.

Karakuş, “Hukuki hakkımı sonuna kadar kullanacağım ve cezanın iptali için dava açacağım, kazanacağım” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version