Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Başak Demirtaş, eşinin son Meclis konuşmasını paylaştı: ‘Şu faşist bloğa mecbur muyuz?’

Başak Demirtaş, eşinin son Meclis konuşmasını paylaştı: ‘Şu faşist bloğa mecbur muyuz?’


Başak Demirtaş, 6 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eşi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 1 Kasım 2016 tarihli, tutuklanmadan önceki son TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünü paylaştı. Başak Demirtaş, “Söyledikleri halen ne kadar da geçerli, değil mi?” diye sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis ve siyaset yasağı cezası verilmesinin ardından Başak Demirtaş, Twitter hesabından eşi Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmadan 3 gün önce Meclis’te yaptığı konuşmasını paylaştı.

Selahattin’in, tutuklanmadan sadece üç gün önce söyledikleri halen ne kadar da geçerli, değil mi? pic.twitter.com/gjg9WMg4DP

— Başak Demirtaş (@Basak__Demirtas) December 16, 2022

Demirtaş güçlü bir muhalefet bloğu vurgusu yaptı konuşmada şu ifadeler kullanmıştı:

‘SADECE AYAKTA KALMAK DA YETMEZ; DEVİRMEMİZ LAZIM’

“Çok daha ağırları da geliyor olabilir. Daha, sırada var. Öyle görünüyor. Bu gibi durumlarda, dayanışma tabii ki çok önemli. Yan yana durmak tabii ki çok önemli. Ama hep savunmada kalmanın da bir anlamı yoktur. Bizim bunları yenmemiz, alt etmemiz, tepe taklak etmemiz lazım. ‘Tedirginim, çocuğumun, kendimin, ailemin geleceği için artık büyük bir korku yaşıyorum’ diyen herkesin karşı hamle yapması gerektiği bir dönemden geçiyoruz. Sadece ayakta kalmak da yetmez, devirmemiz lazım.

ŞU FAŞİST BLOĞA MECBUR MUYUZ YAHU?

Güçlü bir muhalefet bloğuyla, Türkiye’ye alternatif bir demokratik iktidar seçeneği sunmamız lazım. Şu faşist bloğa mecbur muyuz yahu? Şu faşist blok kendinde bu cesareti görüyor da, ‘biz yüzde 50 oy alırız” diyor da eşitlikten, özgürlükten, adaletten, birlikte yaşamdan, kardeşlikten yana olanlar olarak bizler neden yüzde 60 oy alamayacakmışız. Demokratik muhalefet bloklarına ilkesel düzeyde hiçbir zaman kapalı değiliz. Sokaktaki taban da aslında buna kapalı değil.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version