Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Yanık, ‘Mağdur bize başvurmuştu’ dedi, muhalefet sırtını döndü

Bakan Yanık, 'Mağdur bize başvurmuştu' dedi, muhalefet sırtını döndü


Bakan Yanık, mecliste İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesi ile ilgili konuştu.

”Bunu siyaseten muhataplarımıza ateş etme aracı kılarsak bu meseleleri çözemeyiz” diyen Yanık’ın sözlerini protesto eden muhalefete “Yalancısınız” diyen Yanık sözlerini şöyle sürdürdü: Bu meselenin mağdurları bir kez daha mağdur olmuş olur. Buna kimsenin hakkı yok. Bu mağdurların siyasetin aparatı olarak kullanılmasına müsaade edemeyiz. Cinsel istismar konusu ile ilgili milletimizi bilgilendirmek istiyorum. Mağdur 30 Kasım 2020’de savcılığa müracaat etmiş, savcılıktan bize gelmiş. Aralık ayında bize gelmiş, konukevimize almışız’.”

Bu ifadelerin ardından muhalefet vekilleri Yanık’a sırtını döndü.

Muhalefetin tepkisi sonrası sinirlenen Yanık, ”Dönmeyin sırtınızı. Sizden öğrenecek tek bir cümlemiz yok. Şimdi sırtınızı neye dönmeniz gerektiğini ben size söyleyeceğim. Lütfen dinleyin. Siz susmayacaksınız biz sustuk, siz susmayacaksınız. Tahammül edemezsiniz çünkü haksızsınız. Yalan söylediğinizi biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık ve muhalefet arasındaki tartışmanın ardından birleşime ara verildi. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version