Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Nebati’den emeklilik esprisi: EYT? EYT mi?

Bakan Nebati'den EYT açıklaması: Kredi paketi hazırlıyoruz


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam yaptığı açıklamayla, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin yaş koşulu olmadan Meclis’e sunulacağını duyurdu. Bu gelişmenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından iki ayrı paylaşım yaptı.

Nebati ilk paylaşımında “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, EYT’de yaş sınırı uygulamama kararı aldık. Mali boyutunda asla fedakarlıktan kaçınmadığımız bu düzenleme ile birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Hayırlı olsun! Teşekkürler Erdoğan” dedi.

Bakan Nebati ikinci tweetinde ise, 12 Aralık’ta tepki çeken tavrına ilişkin bu kez espritüel bir paylaşım yaptı: “EYT? EYT mi? Vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 12 Aralık’ta bir gazetecinin “EYT düzenlemesi Hazine’ye mi takıldı?” sorusu üzerine konuyu ilk kez duyuyormuş gibi gülerek, “EYT… EYT mi?” demekle yetinmişti. Bakanın tavrı tepkilere neden olmuştu ve sosyal medyadan çok sayıda paylaşım yapılmıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version