Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Koca’dan 15 günlük randevu yasağı açıklaması

Bakan Koca’dan 15 günlük randevu yasağı açıklaması


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sistemine getirilen yeni yasağın başladığını duyurdu. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden hastane randevusu alan, ancak randevuya gitmeyen ve randevusundan önce aynı branşta muayene olan yurttaşlar bundan böyle aradan 15 gün geçmeden yeni bir randevu alamayacak.

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“MHRS’den randevu alıp da gelmeyeceği halde randevusunu iptal etmeyenler, randevusundan önce aynı branşta muayene olanlar, artık aradan 15 gün geçmeden yeni bir randevu alamayacak. Uygulama başladı. İhtiyacı öncelikli hastalar başta olmak üzere, halkımıza hayırlı olsun.”

Randevu aldığı günden önce muayene olanlar, aynı branşta yeni bir randevuyu ancak 15 gün sonra alabilecek. Sağlık hizmetlerine erişim tüm hastalar için kolay olmalı. MHRS bilgisayar sistemi adil olana programlandı.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) December 23, 2022

Hatırlanacağı üzre, Sağlık Bakanlığı, hastane randevularına gitmeyenlere, iptal etmedikleri takdirde yaptırım uygulanacağını açıklamıştı.

Serbest Görüş:

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her 4 randevudan birine gidilmediğini açıklamış ve randevu bulamama sorununun önemli bir nedeninin de bu olduğunu belirtmişti.

Koca, Ekim ayı içinde yaptığı açıklamada, randevu alanların yüzde 30’unun hastaneye gelmediğini söylemişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version