Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Derya Yanık: 6 yaşındaki gelin rezaletinde tutuklu yargılama talep ettik

Bakan Derya Yanık: 6 yaşındaki gelin rezaletinde tutuklu yargılama talep ettik


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 yaşında ‘evlendirme’ skandalı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Yanık, “Bu katalog bir suç, tutuklu yargılama talebinde bulunduk.” dedi. Yanık, skandaldan iki yıl önce haberdar olduklarını söyledi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda yaanan 6 yaşında çocuk gelin skandalı Türkiye’nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. NTV canlı yayınına konuk olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakanlığın talebi doğrultusunda duruşma tarihinin öne çekildiğini kaydeden Yanık, tutuksuz yargılanan baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ile H.K.G’nın 6 yaşındayken evlendirildiği Kadir İstekli için tutuklama talebinde bulunduklarını söyledi. Suçun katalog suç niteliğinde olduğuna işaret eden Bakan Yanık, “Katalog suçlardan olduğu için tutuklu yargılama talebinde bulunduk. Bundan sonraki aşamalarda suçun tanımlanış biçimi, oluş biçimi, mağdurun bu anlamdaki haklarının korunması hakkında biz bütün yetkilerimizi mağdur lehine kullanacağız. Çok yakından dikkatle takip ettiğimiz bir dava. Mevzuattan aldığımız yetkiyi bu davada kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

DAVAYA HEMEN MÜDAHİL OLDUK

Hukuksal sürecin başlamasının ardından mağdurun bakanlığa geldiğini dile getiren Yanık, ardından şunları söyledi: “Kuruluşumuzda bakımı ve sağlık desteği sağlanmış. Gizliliği sağlanması için sağlık kurumuna gidilmemesi gerekiyordu. Her türlü çalışmayı yapmışız. 4 Aralık’ta kabul alıyoruz, 8 Aralık’ta desteğe başlıyoruz. 6284 sayılı kanundan kaynaklı müdahale etme hakkımız var. 2 Aralık 2020’de dava bize ihbar ediliyor ve davaya hemen müdahil olduk.”

Olayın kamuoyuna duyulmasının ardından mağdur H.K.G’nin yeni bir talebi olup olmadığını gizlilik kuralı gereği açıklayamacağını söyleyen Yanık, şu ana kadar Bakanlıkça gereken bütün desteklerin verildiğinin altını çizdi.

HABER OLMADAN ÖNCE DE DAVAYI TAKİP EDİYORDUK

Derya Yanık, “Bu olay bir gazete ya da televizyon haberi olduğu için üzerine gittiğimiz bir olay değil. Konunun bir sorumluluk bilinci açısından haberleştirilmesi çok önemli. Ancak bu konu dava açıldıktan sonra haber oldu. Zaten bizim iki senedir takip ettiğimiz bir süreçti. Bu anlamda bakanlığımız özelinde bizim süreç içerisinde her türlü desteği sağladığımız, mağdurun zaten hukuksal açıdan yetkilendirdiği bir avukatı olan süreçten bahsediyoruz.” diye konuştu.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version