Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Babacan’dan ortak aday açıklaması: Liderler ikili görüşmelerde isim zikredebiliyor

Babacan'dan ortak aday açıklaması: Liderler ikili görüşmelerde isim zikredebiliyor


– DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TV5’te katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı konusunda tüm partilerin ortaklaşması gerektiğini vurgulayan Babacan, “Ortak aday, altı partinin de desteklediği aday demek. Altı partinin de desteklediği bir isim gerekiyor. Partilerden birisi desteklemiyorsa altılı masanın adayı olmaz. Niyetimiz; altı partinin ortak bir adayda altıda altı mutabakat sağlamasıdır.” dedi.

Genel Başkanlardan birinin aday olmasının kolaylaştırıcı bir etken olacağını söyleyen Babacan, bunun olmaması durumunda da mutabakatın gerekli olduğunu vurguladı:

“Masa içinden olursa işimiz çok kolay. Çünkü altı genel başkandan birisinin aday olması durumunda zaten çalışmaların içerisinde, hepsine hâkim. Zaten mutabakatın içerisinde. Ayrı bir mutabakat süreci işletmemize gerek yok. Altı genel başkanın dışında bir isim olursa, o ismin de bu mutabakat sürecine bir şekilde katılması gerekecektir.”

LİDERLER KENDİ ARALARINDA İSİM KONUŞUYOR’

Babacan aday isminin konuşulup konulmadığı ile ilgili de şunları söyledi:

“Altılı masada bugüne kadar ‘Şu isim olur, bu isim olmaz’ demedik ama Altılı Masa’daki liderlerin kendi aralarındaki ikili görüşmelerde isimler zikredilebiliyor.”

Babacan, HDP’nin kapatılması durumunda DEVA’dan seçime gireceği iddialarını kesin bir dille reddetti, “Asılsız bir iddia. Topyekûn yalan” dedi.

‘IRKÇILIĞA SONUNA KADAR KARŞIYIZ’

DEVA Partisi lideri, Paris’te Kürtlere yönelik saldırı ile ilgili de şunları söyledi:

“Haberler ilk düştüğünde oradaki ölen insanların kim olduğunu biz tanımıyoruz, bilmiyoruz. Bizim kültürümüzde, adetimizde, inancımızda ölenin arkasından rahmet dilenir. Irkçı bir saldırı olduğunu Fransız polisi de Fransız yargısı da kabul ediyor. Biz ırkçılığa sonuna kadar karşıyız. Bizim buradaki eleştirimiz ırkçılık motivasyonuyla işlenen cinayetedir.” (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version