Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aynı polis Türkay’ın kaburgasını kırmıştı: Bunlar Soylu’nun ekibi


İSTANBUL – HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu’ye tokat atan polisin, kendisinin kaburgasını kıran polis olduğunu belirten HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Koray Türkay, bu polislere “korku iklimi yaratma görevi” verildiğini söyledi.  

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ile hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için dün İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yapılan yürüyüş esnasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Ferhat Encu’ye polis önce hakaret etti, ardından ise tokat attı. Yine Kadiköy’de 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılan mitingde aynı polis, HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Koray Türkay’ın kaburgasını kırmıştı. 

 

‘BENİ BOĞMAYA ÇALIŞTI’ 

 

Encu’ye saldıran polisin kendisinin de kaburgasını kırdığını söyleyen Türkay, “1 Eylül Kadıköy’de Dünya Barış Günü’nde kadın arkadaşlarımız alana girmeye çalışırken polis saldırdı. Biz de alandan çıkıp kadın arkadaşlarımızın yanına gitmeye çalıştık. Ben de saldırıya müdahale ettim. Orada Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin ile birlikte bu adını bilmediğimiz polis bana saldırdı. Gözaltı aracının arka tarafında işkence yaptı. Özellikle beni boğmaya çalıştı. Tişörtümü yırttı. Tişörtü ip olarak kullanarak yaka kısmıyla boğazımı sıkmaya başladı. Ellerim arkadan kelepçeli bir şekilde beni boğazımdan sıkmaya devam etti. Bir süre sonra direnmeye mecalim bile kalmayınca bıraktı. Ölmeye yakın bıraktı. Bu işkenceci polis, o gün hem kaburgamı kırdı, hem de öldürmeye teşebbüs etti” dedi. 

 

SORUŞTURMA AÇILMADI

 

Yaşananların ardından Zengin, polis Ayhan Karaduman ve kendisine işkence eden polis hakkında şikayette bulunduğunu belirten Türkay, işkence ile kaburgasının kırık olduğuna dair rapor aldığını söyledi. Rapor ile birlikte suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Türkay, halen bir soruşturmanın açılmadığını ifade etti. 

 

‘AMAÇLARI KORKU İKLİMİ YARATMAK’ 

 

Encu’ye tokat atan polisin, Zengin’in ve Karaduman’ın içinde bulunduğu ekibin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bağlı bir ekibinde yer aldıklarını ve amaçlarının seçim sürecinde korku iklimi yaratmak olduğunu dile getiren Türkay, “Bunların amacı halkı sindirmek. Geçtiğimiz seçim Sedat Peker’e verilen ‘korku iklimi yaratma görevi’ bu defa polislerden oluşan bu ekibe verildi” diye belirtti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version