Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aydeniz: Kürtlerin tahammül sınırını zorlamayın


ÊLIH – Êlih’te binlere seslenen DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki göstererek, “Kürt halkının tahammül sınırlarını zorlamayın” dedi. 

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Êlih’te “Savaşa ve yoksulluğa hayır” şiarıyla düzenlenen mitingde binlere hitap etti. Aydeniz’in konuşması öncesinde, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın “Hiç kimsenin adını bile söylemediği bir ülkenin yurtseverliğini biz yaptık. Hiç kimsenin kimliğini bile ağzına almak istemediği bir halkın gerçeğini ortaya çıkardık” sözleri hoparlörken verildi. Binlerce kişi, hep bir ağızdan “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı. 

 

‘DİRENECEĞİZ’

 

Aydeniz, iktidarın ömrünü uzatmak için Kürt kazanımlarını hedef aldığına işaret ederek, “Ama biz her yerde örgütlü olmanın mesajını vereceğiz. Bu gün Batman’dayız, onların gidişi yakındır. Paris’teki katliamı şiddetle kınıyorum. Paris hükümeti Sakinelerin cinayetinin üstünü örterek, yeni saldırıya zemin hazırlamıştır. Eğer kendilerinin bir rolü yoksa kimler yaptıysa ortaya çıkarılsın. Roboski ile Paris katliamlarının failleri aynı. Aynı el devrede. Bu iktidar sınırı tanımayan bir düşmanlık sergiliyor. Seçim sürecini savaş, katliam ve gözaltılar ile götürülüyor. Partimize dönük saldırılarda gösterdiğimiz zafer işareti direnişimizin bir parçası. Her alanda her yerde direnmeye devam edeceğiz. Kürt siyasetini cezaevine alarak yok etmek istiyorlar. Her yerde direnen tüm yoldaşlara selam olsun. Ölüm ve şiddet yerine dönüşen cezaevlerinde büyük bir direniş var. 4 duvar arasında direnenlere bin selam olsun” diye konuştu. 

 

TECRİDE TEPKİ

 

Federe Kürdistan Bölgesi ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılara değinen Aydeniz, “Rojava’dan sonuç alamayınca Başur’a, oradan da Bakur’a saldırıyor. Düşmanlık üzerinde oluşan bütçe ile bunu yapıyorlar. Ekonomileri çökmüş durumda. Tecrit Sayın Öcalan ile başladı ancak şuan yaşamın her alanına yayılmış durumda. Bu tecrit devam ettikçe savaş politikaları devam edecek. Türkiye’nin demokrasisinin önü kesilmek isteniyor. Biliyorlar ki Öcalan demokratik siyasetin öncüsü. Bundan kaynaklı tecrit devam ettirilmek isteniyor. Öcalan’a yaklaşım özgürlüğe yaklaşımdır. Öcalan özgür olmadan özgürlükten bahsedilemez. Kürt halkının tahammül sınırlarını zorlamayın. Öcalan’ın avukatları derhal görüş yapmalı. Öcalan’ının özgürlüğü yakındır. Bunun için mücadelemizi her yerde büyüterek devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version