Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrupa’da tecrit protestosu


 

HABER MERKEZİ – PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit Avrupa’nın birçok kentinde protesto edildi. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit Avrupa’nın birçok merkezinde düzenlenen eylem ve etkinliklerle protesto edildi.

 

HOLLANDA

 

Hollanda’nın Amsterdam kentinde Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. “Rêber Apo’ya özgürlük” sloganı atıldı. Yürüyüş ardından yapılan açıklamalarda tecridin insanlık suçu olduğu belirtilerek Avrupa ülkelerinin bu suça sessiz kaldıkları belirtildi. 

 

FRANSA

 

Fransa’nın başkenti Paris’e Villiers Le Bel banliyösünde DTKM ve TJK-F’nin çağrısıyla tecridi protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Banliyöde toplanan yüzlerce Kurdistanlı yürüyüş esnasında sık sık “Bijî Serok Apo”, “bê Serok jîyan nabe” ve “Bi can bi xwîn em ji terêne ey Serok” sloganları atıldı.

 

Kürt Kültür Evine kadar devam eden yürüyüşün ardından TJK-F adına konuşan Xezal Sor; “Yaklaşık iki yıldır önderliğimizden haber alamıyoruz, CPT derhal açıklama yapmalıdır ve somut adımlar atılmalıdır. Önderliğimizden haber alıncaya dek alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

ALMANYA

 

YJK-E Düsseldorf ve Duisburg Kürt Toplum Merkezinin öncülüğünde Düsseldorf Immermannhofta bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları tecridi protesto etti. Kürtler, Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesi sağlanıncaya kadar alanlarda olacaklarını belirtti. Eylemde “Biji Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük, Kurdistana barış” , “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı. 

 

FREIBURG

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek amacıyla Freiburg’da gerçekleştirilen eyleme ise yüzlerce kişi katıldı. Eylemciler, CPT’nin açıklama yapmaması ve sessizliğini korumasına tepki gösterdi. Eylemde sık sık “Biji Serok Apo”, “Be Serok Jiyan Nabe”, “Gençlik Apo’nun Fedaisidir”, “Biji berxwedana Gerilla” sloganları atıldı.  

 

İSVİÇRE

 

İsviçre’nin Bern, Freiburg, Biel, Solothurn Kürt kültür derneklerinin ortak katılımı ile Bern kentinde Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylem gerçekleştirildi.Öcalan’ın başta Kürt halkı olmak üzere ezilen bütün halkların tek umudu olduğu gerçeğini dile getirildiği eylemde Abdullah Öcalan için özgürlük talebini yineledi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version