Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Atina’dan Çavuşoğlu’na jet yanıt: Tehdit stratejisi bir yere varmıyor

Türkiye ile Yunanistan arasında Almanya arabuluculuğunda görüşme


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugünkü yıl sonu değerlendirme toplantısında Yunanistan’a yönelik sarf ettiği “Arkana almaya çalıştıklarına güvenerek sahte kahramanlık peşinde koşma. Maceraya atılma. Sonu sizin için hiç iyi olmaz” sözleri Atina’da tepkiyle karşılandı. Yunanistan hükümet sözcüsü Yannis Oikonomou, “Türkiye’nin tehdit ve meydana okuma stratejisi çıkmaz bir yol çünkü Yunanistan sindirilemez veya terörize edilemez” dedi.

ÇAVUŞOĞLU NE DEDİ?

Çavuşoğlu, yıl sonu değerlendirmesinde “Son günlerde, Yunan basınında özellikle Girit’in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair Haberler var. Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege’de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz” ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etmişti: “Meclis’imizin bu konuda 1995’de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir. Yunanistan’ı bir kez daha uyarıyoruz. Arkana almaya çalıştıklarına güvenerek, sahte kahramanlık peşinde koşma. Maceraya atılma. Sonu sizin için hiç iyi olmaz.”

‘YENİ YILDA AYNI YOLU SEÇMEMELERİ FAYDALI OLUR’

Kathimerini gazetesinin haberine göreyse, Oikonomou bu sözlere yanıtında “Yunanistan hükümeti açısından belirleyici olan tek etkenler, uluslararası hukuk ve ulusal çıkarlarıdır. Davranışları herhangi bir şekilde başkaları tarafından belirlenemez; bu, en çok egemenlik haklarımız söz konusu olduğunda geçerlidir” dedi.

Yunanistan hükümet sözcüsü, “Türkiye’nin tehdit ve meydana okuma stratejisi çıkmaz bir yol çünkü Yunanistan sindirilemez veya terörize edilemez. Türk yetkililerin bu konuda kafa yorması ve yeni yılda aynı yolu seçmemesi faydalı olacaktır” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version