Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aslı Baykal, AKP’ye ‘göz kırptı’: Erdoğan’ın, Sisi ile görüşmesini neden desteklediğini açıkladı

Aslı Baykal, AKP’ye ‘göz kırptı’: Erdoğan’ın, Sisi ile görüşmesini neden desteklediğini açıkladı


CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal’ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal, bir süre önce sosyal medya hesabından CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu. Baykal, istifanın ardından CHP’yi hedef alan açıklamalarının dozunu da artırmıştı.

Son olarak Hürriyet gazetesi yazarı Selvi’ye konuşan Baykal, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyen mesajlar verdi.

Selvi’nin “Erdoğan’ın, Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşmesini neden desteklediniz” sorusuna Baykal, “Önceki Sisi politikasını eleştirenlerin, Erdoğan’ın doğru zamanlamayla politika değiştirmesine saldırmasını hem ahlaki bulmuyorum hem de Türkiye çıkarlarına aykırı buluyorum. Bir siyasetçi var olan iki seçenekte de hata yapıyor, diyorsanız aklınızı kaybetmiş olmanız gerekir” diye yanıtladı.

AKP’ye geçip geçmeyeceği de sorulan Aslı Baykal, “Benim için esas olan Türkiye Cumhuriyet devleti ve milletimin esenliğidir. Bir milli-gayrımilli ayrışma olduğunda milli safta duracağım kesindir. Hiçbir siyasi partiyle bir angajmanım yoktur.”

Yeni bir parti kurabileceğinin de sinyallerini veren Baykal, “Şu anda Ankara’da bir bağımsız düşünce kuruluşunda çalışmalarımı sürdürüyorum. Tam bağımsız ve her türlü düşünceye açık bir kuruluştur. Bir siyasal aksiyon alacağım zaman duyururum” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version