Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Anadolu Ajansı haber yaptı; AKP rejimi, emeklileri böyle açlığa mahkum etmiş

CHP’li Veli Ağbaba’dan kamu bankalarına çağrı: Emeklilerin maaş promosyon ödeme tutarını artırın


Anadolu Ajansı’nın yaptığı bir haber Türkiye’deki 13,7 milyondan fazla emeklinin yıllar içerisinde nasıl açlığa mahkum edildiğini ortaya koydu. 2002’de net asgari ücret 184 lirayken, en düşük emekli aylığı 252 liraymış; yani en düşük emekli aylığı bile asgari ücretin üzerinde. Bugün ise asgari ücret 8 bin 500 lirayken en düşük emekli aylığı sadece 3 bin 500 lira! Rejimin ekonomi ve maaş politikası emeklileri sefalete sürüklemiş.

Asgari ücrette yıl başına göre yüzde 100, Temmuz’a göre yüzde 54,5 oranında yapılan artış gözleri SGK, SSK, Bağ-Kur emeklilerine çevirdi. Zira AKP Türkiyesi’nde emekliler açlığa mahkum yaşıyor.

Yaklaşık 14 milyon emeklinin yeni yıl maaşı Aralık enflasyonu sonrası ortaya çıkacak. Emekliler 2023’teki ilk zamlı maaşını Şubat ayında alacak. Asgari ücrete yüzde 54.6 oranında zam yapıldı. Emekli maaşında da benzer bir zam talebi var. Bu durumda 3 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı 5 bin 400 liraya çıkarılmış olacak.

Anadolu Ajansı konuyla ilgili bugün servis ettiği haberinde Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün’ün açıklamalarına yer verdi. Ergün’ün yaptığı açıklamalar, AKP rejminin yıllar içerisinde emeklileri nasıl açlığa mahkum ettiğini de gözler önüne seriyor. Şöyle diyor Ergün:

Hükümetten bu oranlardaki bir artışı emekli aylıkları için de yapmasını istiyoruz. Emeklilerin buna çok ihtiyacı var. Çünkü bugün en düşük emekli aylığının asgari ücret karşısında küçüldüğü bir tablo ile karşı karşıyayız.

2002’de net asgari ücret 184 lirayken, en düşük emekli aylığı 252 liraydı. Yani en düşük emekli aylığı bile asgari ücretin üzerindeydi. Bu yıllar içerisinde en düşük emekli aylığı ile asgari ücretin eşit olduğun bir tabloya dönüştü.

2016’da en düşük emekli aylığının 1242 lira, asgari ücretin ise 1300 lira olmasıyla tablo asgari ücret lehine değişti. Sonraki yıllarda da asgari ücret en düşük emekli aylığının sürekli üzerinde oldu.

HABER SİTEDEN UÇMUŞ!

Söz konusu haber servis edildikten sonra bir çok site tarafından ‘AA’nın haberine göre denilerek kullanıldı. Ancak haberin Anadolu Ajansı’nın sitesinden kaldırdığı görüldü. En azından kaynağını bulmak için yaptığımız araştırmalar sonrası tr724 olarak bulamadık. Haber siteden uçmuş görünüyor…

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version