Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Altılı Masa’nın gündemi seçim güvenliği

Altılı Masa'nın gündemi seçim güvenliği


Seda TAŞKIN


ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi tarafından kurulan Seçim Güvenliği Komisyonu, bugün Gelecek Partisi ev sahipliğinde toplandı.

Komisyonda, CHP Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat ve Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Hasan Bitmez bulunuyor.

SOMUT KONULAR TARTIŞILACAK

’in edindiği bilgiye göre, toplantıda bu aşamaya kadar partilerin yürüttüğü çalışmalar masaya yatırılacak. Ayrıca bundan sonraki toplantılarda daha somut konular tartışılacak. Bu kapsamda kaç ilde sandık kurulacağı, müşahit sayısında yaşanan eksiklikler ve illere oranları gibi pek çok konu masaya yatırılacak.

EKSİKLİKLERİMİZİ TARTIŞACAĞIZ’

’e konuşan Gelecek Partili bir yetkili, partilerin yürüttüğü çalışmalar kapsamında deneyim alışverişlerinde bulunduklarını belirterek, “Sahaya ilişkin eksikliklerimizi tartışacağız. Ortak veriler konuşulduktan sonra eksik kalınan alanlara ne tür takviyeler yapmamız gerektiğini ele alacağız” dedi.

ORTAK ALT YAPI KURMA KARARI ALINMIŞTI

Altılı Masa’nın Seçim Güvenliği Komisyonu bir önceki toplantısını 6 Haziran’da yapmıştı. Bu toplantıda altı parti ortak seçim alt yapısı oluşturma kararı almıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version