Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Albayrak Grubu’ndan Microsoft’a açılan 1,5 milyon dolarlık davada ara karar

Albayrak Grubu'ndan Microsoft'a açılan 1,5 milyon dolarlık davada ara karar


Albayrak Grubu’nun, Microsoft’u, kendilerini yurtdışı kaynaklı bulut sistemi kullanmaya mecbur bırakarak zarar ettirdiği iddiasıyla açtığı davada mahkeme ara kararını açıkladı. Albayrak Grubu avukatlarından Sefa Karcıoğlu, Microsoft’a yönelik açılan davanın, Microsoft’un Türkiye’deki ‘gold partneri’ olan firmaya yöneltilmesine karar verildiğini açıkladı.

Global firmaların partner, çözüm ortağı veya iş ortağı gibi isimlendirdiği firmalardan ürün alanların, ürün veya hizmetle ilgili dava açmak istediğinde Türkiye’de herhangi bir muhatap bulamadığını ve davaların global firmaya yönlendirildiğini belirten Karcıoğlu, kendi davalarının emsal niteliğinde olduğunu belirtti ve şöyle dedi:

‘EMSAL TEŞKİL EDECEK’

“Dava dilekçesinin yabancı dilde çevrisinin yapılmasına, yurt dışı tebligat masrafları ödenmesine ve aylarca tebligat sürecinin beklenmesine gerek olmadığına ilişkin emsal bir karardır. Bu kararın diğer mahkemelerde de emsal kabul edileceğini ve Türk vatandaşları ve şirketlerinin hak arama özgürlüğünü daha da güçlendireceğini düşünüyoruz. Yürüttüğümüz davada, global firmaların bulut sistemi üzerinden Türkiye’de ikamet edenlerin kişisel verilerinin yurt dışına sistem arızaları bahane edilerek aktarılmasına yönelik taleplerin haksız olduğuna ilişkin haklı mücadelemiz devam edecektir”

NE OLMUŞTU

Albayrak Grubu, ortak veri tabanı üretilmesi içim ERP sistemi hizmeti aldığı Microsoft’a, şirketi, merkezi yurt dışında bulunan bir bulut sistemi kullanmaya mecbur ettiği ve üretim sürecinde kesinti kaynaklı uğradığı zarar gerekçesiyle iki yıl kadar önce 1,5 milyon dolarlık dava açmıştı. da mahkeme ara kararını açıkladı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version