Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akşener’den Kılıçdaroğlu’nun ‘iç işlerine karışma’ sözlerine yanıt: Benim söylediğim adaylık tespiti, o tespit konusunda herkes hür ve bağımsız

Akşener’den Kılıçdaroğlu’nun ‘iç işlerine karışma’ sözlerine yanıt: Benim söylediğim adaylık tespiti, o tespit konusunda herkes hür ve bağımsız


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programında önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret teklifleri ile ilgili olarak yaptığı “Bizim sırtımızda 85 milyonun taşındığı bir küfe var” açıklamasına yanıt verdi: Küfe vatandaşın sırtında, Sayın Erdoğan beceremiyorsa gitsin!

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili konuşan Akşener, “Masaya gelsin görelim, Biz herkesi partimize sorarak yaparız” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

”İmamoğlu kararı tamamen Erdoğan’ın kararıdır.

İmamoğlu’nun ceza aldığı gün Kılıçdaroğlu’nu aradım telefonu kapalıydı, uçakta zannettim. Bir kalabalık güç oluşturmak istedim, liderleri aradım. Bu arkadaşları izin almak için aramadım. CHP üyesi olarak seçilebilirler ama sorumlulukları hepimize ait. Onlar iki siyasi partinin seçtirdiği belediye başkanlarıdır.

Normalde Kılıçdaroğlu’nun söylediği söz, oraya gitmekle alakalı değil. Oraya gitmekle ilgili sözler ‘kurmaylar’dan geldi.

Yavaş ve İmamoğlu’yla ilgili sözler benim bir buçuk sene önce Kılıçdaroğlu’nu ziyaretimde söylediğim bir söz. Gazetecilerle toplantıda Kılıçdaroğlu bu sözünü burada söyledi. Burada bir siyasi partinin içişlerine karışma gibi bir durum yok. ‘Şunu görevden al’ desem öyle olurdu. Ancak benim söylediğim adaylık tespiti, o tespit konusunda herkes hür ve bağımsız.

Aday olmayı istemek herkesin hakkı. Kılıçdaroğlu da isteyebilir. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı masaya gelsin görelim. Gelmeden konuşamayız.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version