Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akşener’den Kılıçdaroğlu’na: Adayı anketle belirleyelim

Akşener’den Kılıçdaroğlu’na: Adayı anketle belirleyelim

Kemal AVCI


ANKARA – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün akşam yemeğinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun talebiyle gerçekleşen görüşme Çankaya Belediyesinin Ahlatlıbel tesislerinde gerçekleşti ve yaklaşık iki saat sürdü. Kulislere yansıyan bilgiye göre görüşmede Akşener, Kılıçdaroğlu’na, adaylıkta ısrarcı olmamasını belirterek “Anketler yapalım, en güçlü adayla Erdoğan’ın karşısına çıkalım” dedi.

Dün akşam iki lider arasındaki görüşme son haftalarda yaşanan gerilimin gölgesinde başladı. Akşener’in “kazanacak bir aday göstereceğiz” ve “Yavaş ya da İmamoğlu’nun ismi masaya gelirse itiraz etmeyiz” açıklamalarıyla başlayan gerilim, İmamoğlu’na ceza verilmesi sonrası yaşananlarla tırmandı. Kılıçdaroğlu, “bir parti diğer partilerin iç işlerine karışmamalı” sözleri de İYİ Parti’de rahatsızlık yarattı. 5 Ocak’ta gerçekleşecek liderler buluşması öncesi gerilimi düşürmek için ilk adım Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

KAVGA İZLENİMİNİN KAMUOYUNDA OLUMSUZ BİR ALGI YARATIYOR

İki parti kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, dünkü buluşmada Kılıçdaroğlu, medya üzerinden yapılan açıklamaların kamuoyunda “iki parti arasında kavga var” izlenimi yarattığına dikkat çekti. İşbirliği içindeki partiler arasında kavga izleniminin kamuoyunda olumsuz bir algı yarattığını ifade etti. Yaşanan sorunların medya üzerinden değil yüz yüze konuşarak çözülmesinin daha doğru olacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu’na hak veren Akşener, İmamoğlu’na ceza verilmesi sonrası yaşananları gündeme getirdi.

AKŞENER’DEN SİTEM

İmamoğlu’yla dayanışma göstermesinin ‘rol çalma’ olarak yorumlanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi, Kılıçdaroğlu’nun, “bir parti başka partilerin iç işlerine karışmamalı” açıklamasına da sitem etti.

‘ANKETLER YAPALIM, EN GÜÇLÜ ADAYLA ERDOĞAN’IN KARŞISINA ÇIKALIM’

Akşener, görüşmede, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunu da gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu’nun kişiliğine ve devlet tecrübesine saygı duyduklarını, ancak önümüzdeki seçimin bir kader seçimi olduğunu belirtti. Muhalefetin bu seçimi kazanamaması halinde mevcut sistemin kalıcılaşacağını vurguladı.
“Anketler yapalım, en güçlü adayla Erdoğan’ın karşısına çıkalım” dedi, Kılıçdaroğlu’ndan adaylığı için ısrarcı olmamasını istedi.

Kılıçdaroğlu da, adaylık için bir dayatma içinde olmadığının altını çizdi, altı liderin alacağı ortak karara saygı göstereceğini ifade etti.

Kaynak: Artı Gerçek

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version