Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aksa Akrilik haftada 4 gün mesai denemesi yapacak

Aksa Akrilik haftada 4 gün mesai denemesi yapacak


Avrupa’da bazı ülkelerde denemeleri yapılan haftada 4 gün mesai uygulamasını Türkiye’den de Aksa Akrilik hataya geçiriyor. 1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında pilot uygulaması yapılacak 4 gün mesai, 1450 çalışandan fazla mesai ücreti alamayan 200 kişiye uygulanacak. Çalışana işi üzerinde daha fazla sorumluluk yüklenecek olan yeni uygulamada, iş sonuçları ve hedeflere göre performans ölçümü yapılacak.

Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, Avrupa’da birçok ülkede esnek çalışma seçenekleriyle hem verimliliğin hem de çalışan memnuniyetinin artırıldığını söyledi. Kendilerinin de 3 ay süreyle haftada 4 gün mesai sistemini deneyerek iş dünyasına ‘örnek’ olacaklarını vurgulayan Taş, uygulamaya ilişkin şunları anlattı:

“1450 çalışanımızdan fazla mesai ücreti almayan yaklaşık 200 çalışanımıza uyarlanacak uygulamamız sonrası sonuçları duyuracağız. Uygulama kapsamındaki çalışanlarımızın performansını iş sonuçları ve hedeflere göre ölçeceğiz.

2 GÜN EVDEN ÇALIŞMAYA DEVAM

İşlerinin gerektirdiği sürelerde fazla çalışma yapan ve mesai ücreti almayan çalışanlarımız, görev ve sorumluluklarını eksiksiz yaptıkları, hedeflerini tam olarak gerçekleştirdikleri sürece haftada 4 gün çalışma yapabilecekler. Yapılacak pilot uygulamanın iş sonuçlarımızın kalitesini artırarak katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca süregelen haftada 2 gün evden çalışma sistemimiz de devam edecek.”

ŞİRKETLERİN ENERJİ MALİYETİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE DÜŞÜRÜYOR

Öte yandan İngiltere, Belçika, ABD, Yeni Zelanda, İrlanda ve Kanada’da haftada dört gün mesai uygulamaları bazı şirketlerce deneniyor. Yapılan açıklamalara göre, 4 gün mesai sistemi üretkenliği artırmanın yanı sıra şirketlerin enerji maliyetlerini de önemli ölçüde düşürüyor. (DHA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version