Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Kurtulmuş ‘Zindaşti’ ve ‘Zarrab’ sloganlarıyla protesto edildi

AKP'li Kurtulmuş 'Zindaşti' ve 'Zarrab' sloganlarıyla protesto edildi


TBMM Genel Kurulu’nda, 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Saat 12.00’da başlayan görüşmelerde üç kez ara verildi, görüşmelerde birçok kez tansiyon yükseldi.

AKP Grubu adına bütçenin geneli üzerinde ilk konuşmayı AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş yaptı. CHP Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında yapılan müdahalelere tepki olarak Kurtulmuş’un konuşmasını böldü. CHP Milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak, “Zindaşti kim, Zindaşti’yi anlat? Rıza Sarraf kim? Ödül verdiğin Reza Zarrab’ı söyle! Aliye Uzun kim?” diye bağırdı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop bunun devam etmesi durumunda İç Tüzük’e göre işlem yapacağını söyledi ancak CHP’li Milletvekilleri tepki göstermeyi sürdürdü. Kurtulmuş müdahaleler nedeniyle ek süre isterken bu kez Kurtulmuş’un AKP’ye katılmadan önce söylediği “’Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğim’ sözü hatırlatıldı. CHP’li Milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak, “Harun Burada, Karun Nerede?” diye slogan attı.

KURTULMUŞ’TAN ‘RABİA’ İLE KARŞILIK

ANKA’da yer alan bilgiye göre gerginlik büyüdü, AKP ve CHP’li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı da olan AKP İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’ya vurmaya çalıştı. Her iki partinin grup başkanvekilleri araya girerek gerginliği sakinleştirdi. Birleşime verilen 5 dakikalık aranın ardından ortam sakinleşti.

CHP grubu, konuşmasının ardından “iktidardan gittikleri” mesajını vermek için el sallarken, Kurtulmuş ise ‘Rabia’ işareti ile karşılık verdi. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version