Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Bülent Turan’dan çocuk istismarı açıklaması: Hakim olsam tutuklarım

AKP'li Bülent Turan'dan çocuk istismarı açıklaması: Hakim olsam tutuklarım


TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet milletvekilleri, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşından itibaren ‘evlilik’ adı altında cinsel köleleştirilmesiyle ilgili olarak tek bir tutuklunun dahi olmaması eleştirildi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise eleştirilere “Ben hâkim olsam şu an gördüğüm bilgilerle tutuklarım” karşılığını verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı da gündeme geldi.

MUHALEFET VEKİLLERİ TUTUKLU YARGILANMAYA DİKKAT ÇEKTİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç “Ortada tek bir tutuklu yok. Kız çocuklarına kıyanlar serbest” dedi. Özkoç devamında “Bu ağır cezayı ilgilendiren bir suçtur. Sokakta konuşan insanı dahi tutuklu yargılarken, yavrumuza karşı yapılan ağır cezalık suçun müsebbipleri elini kolunu sallayarak dolaşmamalı. Dolaşmamalıdır” diyerek, faillerin tutuklu yargılanması gerektiğini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da “Bu tarikat, cemaatle ilgili ve en önemlisi; o sapık eş ve baba ile ilgili, aile ile ilgili bir koruma var, aklama var, bir cezasızlık var. Ortada somut olarak çıktı bu. Aile Bakanı 2020’den beri bu olayı biliyoruz, dedi. Biz söylemedik, kendisi itiraf etti” diye konuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Basında yer almasaydı, bu konunun üzeri kapatılacaktı. Yani bu kadar süre geçmiş, bakanlığın, devletin kurumlarının bundan haberi var. Bir tane tutuklu yok. Yargılanan yok. Böyle bir durumu kabul etmek mümkün değildir. AK Parti’nin suçu ve suçluyu koruyan tavırları da bu tür suç işleyenlere cesaret veriyor” dedi.

‘AMA HAKİM DEĞİLİM’

AKP’li Turan ise “Kurumlar işlemiş mi, işlemiş. Örtmüyoruz. Aile Bakanı’nın görevi mağduru ifşa değildir. Ahlaksızlık bir olay. Kurumlar çalışmış. Çalışmayan, gözünü kapatan varsa; diyorum ki tüm partiler, komisyon kuralım. Tutuklanan kimse yok, dedi. Ben hakim olsam şu an gördüğüm bilgilerle tutuklarım. Ama hakim değilim bir, dosyayı tümüyle hakim değiliz iki. Basındaki kadar, konuşulan kadar biliyoruz. Bırakın hakim ve savcı işlemini yapsın, belki de dediğinizin daha ötesini yapacak” dedi. (ANKA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version