Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP Sapanca İlçe Başkanı, Yusuf Ziya Gümüşel’in yeğeni çıktı

AKP Sapanca İlçe Başkanı, Yusuf Ziya Gümüşel’in yeğeni çıktı


Artı Gerçek – İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının altı yaşından itibaren ‘evlilik’ adı altında cinsel köleleştirilmesinin ve 2012’de kemik yaşı testine 21 yaşında bir kadın sokularak soruşturmanın kapatılmasının arka planından yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, kemik yaşı testi sırasında Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde Hiranur Vakfı’nın Başkanı Mehmet Emin Marankoz’un devreye girdiğini yazdı. Terkoğlu, kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken Kadir İstekli adlı 29 yaşındaki müridiyle ‘evlendiren’ Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in de, AKP Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel’le akraba olduğunu yazdı.

Buna göre, AKP’li ilçe başkanı, kızını altı yaşında evlendirmesine rağmen hâlâ tutuksuz olarak yargılanan Yusuf Ziya Gümüşel’in yeğeni. Yunus Gümüşel, Yusuf Ziya Gümüşel’in abisinin oğlu.

‘SAPANCA’DA HİÇBİR DENETİME TABİ OLMADAN ÇOCUK BARINDIRIYORLAR’

Yusuf Ziya Gümüşel’in Sapanca’da doğup büyüdüğünü ve Hiranur Vakfı’nın burada hiç denetlenmediğini belirten Terkoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Yusuf Ziya Gümüşel’in onursal başkanı olduğu Hiranur Vakfı, İstanbul dışında Sakarya-Sapanca’da üsleniyor. Burada da bir dernekleri, içinde yüzlerce çocuğun bulunduğu binaları, hatta aralarında turizmin de olduğu şirketleri var. Sapanca’da Memnuniye köyü, Yusuf Ziya Gümüşel’in doğup büyüdüğü köy. Nitekim mağdur HKG de ilk kez burada tecavüze uğradığını ifadesinde söylemişti. Gümüşel, öğrencisi Yusuf Kocaman’ı Memnuniye’deki yapıyı yönetmekle görevlendirmiş. Cemaat burada öyle büyümüş ki Memnuniye’de 13 bin metrekare arazi alıp bir külliye projesi yapmışlar. Sapanca’da konuştuğumuz kaynaklar, cemaatin burada hiçbir denetime tabi olmadan çocukları barındırdığını anlatıyor.

‘ZAMAN ZAMAN GÖRÜŞÜYORLAR’

Peki bu durumla mücadele etmesini beklediğimiz hükümetteki AKP’nin Sapanca ilçe başkanı kim?

Adı Yunus Gümüşel. İsim benzerliği değil. Yusuf Ziya Gümüşel’in ağabeyinin oğlu, yeğeni. Sapancalılar iki ismin zaman zaman görüştüğünü anlatıyor. Burada parti cemaati, cemaat de partiyi destekliyor. Yunus Gümüşel’in, tecavüze uğrayan HKG’nin de yakın akrabası olarak, meseleyi bilmemesi imkânsız. Bunları sormak için aradığım AKP il ve ilçe teşkilatının, nedense telefonları açılmak bilmedi.”

‘TİCARİ ORTAKLIK’

Terkoğlu’nun yazısında dikkat çeken iki ayrıntı daha var. İlki, H.K.G.’nin ifadesinde 2012’deki yaş büyütme olayını anlatırken dosyayı kapatan kişi olarak işaret ettiği Mehmet Emin Marangoz ile Yusuf Ziya Gümüşel arasındaki ‘ticari ilişki’. “Konu tarikat olur da işin içinde para olmaz mı?” diyen Terkoğlu, bu ilişkiyi şöyle anlattı:

“Bunun için, İstanbul Ticaret Odası (İTO) kayıtlarında, iki ismin üzerine kayıtlı şirketlere baktım. Tahminim doğruydu. 8 Ekim 2018’de, “Beyyinat Gıda Turizm İnşaat Tekstil Sanayi Limited Şirketi” adıyla bir şirket kurulmuştu. Firmanın yüzde 70’i Yusuf Ziya Gümüşel’e, yüzde 30’u Mehmet Emin Marankoz’a aitti. Yani HKG’ye yapılan tecavüzün suç ortakları, ticari olarak da ortaktı!”

Söz konusu şirketin İTO kayıtlarına göre birçok kuruma yemek hizmeti vermek, restoranlar ve tesisler açmak için kurulduğunu yazan Terkoğlu, “Hangi kurumlara hizmet verildi? Kimler bu şirkete fatura kesti? Şimdilik bilmiyoruz” dedi.

MARANKOZ, TOKİ’DEN EV KAZANDI

Bir diğer ayrıntı da, TOKİ’nin son konut çekilişi ile ilgili. Terkoğlu’nun yazısına göre, 50 bin sosyal konut kapsamında, İstanbul Tuzla Aydınlı Mahallesi Konaşlı Mevkii’nde yapılan 508 adet konut için, 30 Kasım’da çekiliş yapılan çekilişte Mehmet Emin Marankoz da kazananlar arasındaydı. Terkoğlu bu duruma, “Yani gücü yetmeyen vatandaşa devletin katkısıyla sunulacak sosyal konut çekilişi, Hiranur Vakfı başkanına, cemaatin iki numaralı şeyhine çıkmıştı! Ne şans! Üstelik koca şirketin ortağı şeyh, TOKİ’nin dar gelirli vatandaş için ürettiği evi almış! Hani kul hakkı!” diyerek tepki gösterdi. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version