Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP kaynakları: EYT takvimi ocak ayına kaldı

Bakan Kurum: 2023 yılında poşet fiyatında artışa gidilmeyecek


Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenlemede son aşamaya gelinirken, konunun bugünkü kabine toplantısında da ele alınması bekleniyor. Kafalardaki en büyük soru işareti, emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği olurken, takvimin de bir miktar sarkacağı öne sürüldü. Habertürk TV ve TRT Haber’in, AKP kaynaklarından aldığı bilgiye göre, EYT düzenlemesiyle ilgili takvim ocak ayında başlayacak.

EYT yasa teklifinin yıl bitmeden TBMM Plan Bütçe Komisyonu ve Genel Kurul’da hızla görüşülerek yasalaştırılması bekleniyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları da bu yöndeydi. Bilgin, 8 Aralık’ta TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, EYT’yi ocak ayından önce Meclis’e getirmeye çalıştıklarını belirterek, “En kapsamlı düzenlemeyi yapacağız” demişti.

EYT düzenlemesinden 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olup emeklilik için gerekli çalışma yıl ve prim gün sayısını dolduranlar faydalanacak.

YAŞ KOŞULU İÇİN PRENSİP KARARI ALINMIŞTI

Öte yandan geçen hafta cumhurbaşkanlığında Bilgin’in yanısıra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de katılımıyla yapılan toplantıda, EYT’nin yaş koşuluyla çıkarılması yönünde prensip kararı alınmıştı. TRT Haber’e göre, EYT’li kadınlar için 48 ya da 50, erkekler içinse 50 ya da 52 yaş koşulu üzerinde duruluyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version