Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP hem Paris saldırısını hem tepkileri kınadı

AKP hem Paris saldırısını hem tepkileri kınadı


– AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa’da Ahmet Kaya Kürt Kültür Derneği’ne düzenlenen saldırı ve sonrasında yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Saldırıyı ‘ıkçı faşist’ diye niteleyen Çelik, “Avrupa’da sırf Türkiye karşıtlığı yüzünden terör örgütlerinin himaye edilmesinin, eninde sonunda Avrupa’nın başına büyük belalar açacağının ipucu olarak bu gelişmeler ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Çelik, Adana’da basın toplantısı düzenledi. Özellikle siyasetçilerin ve Fransız medyasının çok fazla göçmen, yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığı benzeri ifadeler kullandığını söyleyen Çelik, şöyle devam etti:

‘IRKÇI MOTİVASYONLA YAPTIĞI AÇIKLANDI’

“Biz uzun zamandır buna dikkat çekerek gündeme getirmeye çalışıyoruz. Bu ifadelerin, bu ırkçı, faşist saldırıları teşvik ettiğini ve bunun bütün Avrupa’da aslında bu faşizm hastalığını daha yaygın hale getirdiğini yakından takip ediyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bu faşist saldırıların son derece tehlikeli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu, Fransa’da son olaylara sebep olan saldırganın da bu şekilde bir karakteri olduğu ve çeşitli yerlerde bu saldırıları yaptığı ve bunu bir ırkçı motivasyonla, daha çok faşist bir motivasyonla yaptığı zaten Fransızlar tarafından da açıklandı. Dolayısıyla bütün Avrupa’da olduğu gibi tüm ırkçı saldırıları kınıyoruz.”

‘FRANSA’NIN İYİ DÜŞÜNMESİ GEREKİYOR’

“Bu olaylardan hemen sonra PKK terör örgütü yandaşlarının sokaklara dökülerek, Fransa’daki kamu düzenini bozacak şekilde, polis güçlerine saldırarak, onun ötesinde, arabaları yakarak, dükkanları yağmalayarak ortaya koydukları tablo üzerinde de Fransa’nın iyi düşünmesi gerekiyor. Biz çok uzun zamandır şunu ifade ediyoruz, diyoruz ki ‘Bu PKK terör örgütü mensuplarını himaye ettiğiniz zaman bunlar eninde sonunda güçlendikleri zaman tekrar size dönen ve size zarar veren bir tablo ortaya çıkaracaklar’. Bunun son derece iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız defalarca yaptığı açıklamalarda bu terör örgütlerini besleyenlerinin, eninde sonunda bu terör örgütlerinin saldırılarıyla yüzleşeceğini ifade etti.”

“Bir görüntü izledim. Bunun üzerine herkesin düşünmesi gerekir. Orada sokakta yakıp, yıkma eylemine karışan, bir PKK terör örgütü yandaşı olarak konuşan birisi diyor ki Fransız medyasına, ‘Siz burada Paris’te rahat uyuyasınız diye biz DEAŞ’la savaşıyoruz ama siz bize yapılan saldırıları engellemiyorsunuz.’ Dolayısıyla bu cümle aslında buradaki ilişkinin çok açık ve net şekilde ifadesini ortaya koyuyor. Onun derdi o coğrafyada kendisine bir terörist alan yaratmak, bir derinlik yaratmak.”

LAFARGE’A SUÇLAMA: HEM IŞİD HEM PKK’YE DESTEK VERİYOR

Fransız çimento firması Lafarge’nin hem PKK hem de IŞİD’e destek verdiğini iddia eden Çelik, şunları anlattı:

“Şimdi geldiğimiz noktada, daha yeni, 1 ay önce Fransız Dışişleri Bakanının açıklaması söz konusuydu. Türkiye’nin terörle mücadelesi bu operasyonlar söz konusu olduğu zaman diyordu ki ‘Türkiye’nin kendini savunma hakkını tabii ki kabul ediyoruz ama yöntemi bu değil.’ Türkiye topraklarının dışında Birleşmiş Milletler sözleşmesinin 51’inci maddesinin bize verdiği yetkiyle mücadele ettiğimiz zaman bunu kabul etmiyorlar. Defalarca dedik, ‘İtidal tavsiyesi ediyoruz lafı, Türkiye’nin terörle mücadelesini desteklemiyoruz demektir’. Bu laf, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile terör örgütünü eşit kefeye koymaktır. Şimdi birisi çıksa Paris’teki olaylar için ‘İtidal tavsiye ediyoruz’ dese bu ne kadar yanlış bir şey olur, bunu çok iyi anlamaları gerekiyor. Biz teröristlerin orada yakıp, yıkmasını, orada bu faaliyetlere imza atmasını, Fransız vatandaşlara, oradaki kamu düzenine, Fransız polisine saldırmasını kınıyoruz. Aynı zamanda o ırkçı saldırıyı da kınıyoruz. Defalarca aynı kişi, defalarca başka gruplara karşı da bu ırkçı saldırıyı gerçekleştirmiş. Tüm bu tabloyu gördüğünüz zaman terör konusundaki çifte standardın ne gibi sonuçlara yol açacağını göstermesi bakımından bu son derece önemli.”

‘FRANSIZ KÜRTLERİ’ İFADESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

“Sonuç olarak gelinen yerde Fransa Devlet Başkanı, ‘Fransız Kürtleri’ diye açıklama yaparken, burada yine Fransız medyasının bu teröristlerle ilgili yaptığı haberlerde bütün Kürtleri hedef gösteren bir tablo ortaya çıkıyor. Buna da müsaade edilmemesi lazım. Irkçı saldırıların engellenmesi gerektiği gibi, bu bahsettiğim gibi yakma, yıkma, terör örgütlerine bu derece faaliyet alanı açma şeklindeki tablonun da değiştirilmesi lazım.” (DHA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version