Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akar’dan Suriye harekâtı açıklaması: Kimseden izin almamız söz konusu değildir

Akar'dan Suriye harekâtı açıklaması: Kimseden izin almamız söz konusu değildir


Türkiye’nin Suriye’de gündeme getirdiği olası kara harekâtına dünyadan tepkiler sürerken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Kimseden izin almamız söz konusu değildir” dedi. Akar, ABD’yle yaşanan F-16 anlaşmazlığına da atıfla, “Bazı müttefiklerimizin savunma sanayisi işbirliğine getirdiği ve sadece Türkiye’yi değil, ittifakı da olumsuz etkileyen haksız kısıtlamalarıyla karşı karşıyayız. Tüm bu kısıtlamaların kaldırılmasını bekliyoruz” dedi.

İtalya’nın gazetesi Il Messaggero’ya konuşan Akar, Suriye’de olası yeni kara harekâtı konusunda şu ifadeleri kullandı: “Terör örgütü PKK/YPG, Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef almaktadır. Ülkemizin ve sınırlarımızın korunması için BM Şartı’nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkımızı kullanmaktayız. Bunu yaparken de kimseden izin almamız söz konusu değildir.”

ABD’YE ÜSTÜ KAPALI F-16 ELEŞTİRİSİ

Milli Savunma Bakanı, Türkiye’nin savunma sanayisindeki gelişmeleri aktararak, “Hiç şüphesiz, gelişmiş ulusal savunma yeteneklerine sahip olmak NATO’nun da gücünü artırmaktadır” dedi. “Tercihimiz her zaman ve her şeyden önce müttefiklerimizle işbirliği yapmaktır” diyen Akar, “Ancak, ne yazık ki bazı müttefiklerimizin savunma sanayisi işbirliğine getirdiği ve sadece Türkiye’yi değil, ittifakı da olumsuz etkileyen haksız kısıtlamalarıyla karşı karşıyayız. Tüm bu kısıtlamaların kaldırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (AA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version