Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adana’da ‘İnsan hakları ve barış’ konulu söyleşi


ADANA – Adana’da “İnsan hakları ve barış” konulu söyleşide konuşan İHD Onursal Genel Başkanı Akın Birdal, Türkiye’nin silahlanmaya verdiği paraya dikkat çekerek, bu bütçenin savaş bütçesi olduğunu belirtti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla  İHD Onursal Genel Başkanı Akın Birdal’ın katılımıyla şube binalarında “İnsan hakları ve barış” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlikte, Birdal, “İnsan hakları ve barış” konulu bir söyleşi yaptı. Silahlanmaya ayrılan yıllık paranın 640 milyar dolar olduğunu söyleyen Birdal, şuanda 2 trilyon 182 milyon doların silahlanmaya ayrıldığını aktardı. Kapitalist devletlerin neden silahlanmaya ağırlık verdiklerini açıklayan Birdal, birinci sırada Amerika Birleşik Devletleri’nin, Türkiye’nin ise silah alma ve satmaya ayrılan bütçede 18’inci sırada olduğunu paylaştı.

“Bu silahlanmaktan vazgeçtiğinden değil 2023 bütçesi bugün sona eriyor” diyen Birdal, bu bütçenin savaş bütçesi olduğunu belirtti. Birdal, barışçıl ortamda seçimlere gidilmesi gerektiğini söyleyerek, insan hakları mücadelelerinin insanlık onurunu koruma mücadelesi olduğunu ifade etti. Birdal devamla, “Bu hafta bize insan hakları bilincimizi ve hak ve özgürlüklerimiz hakkında yükümlülüklerimizi hatırlatması konusunda önemli. Bizim insan hakları mücadelemiz insanlık onurunu korunması mücadelesidir. Ezilen emekçi hakların hak ve özgürlüklerinin korunması mücadelesidir. Türkiye insan hakları bakımından en ağır dönemi yaşıyor. Dünya eski dünya değil, orta doğu eski orta doğu değil, Türkiye eski Türkiye Değil. Bizim insan hakları mücadelemiz doğrudan barış, insan hakları ve demokrasiyle ilişkilidir” dedi.

Etkinlik Birdal’ın kaleme aldığı “Sarı Zarf” ve “Yolu Beklenenler” adlı kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version