Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adana Demokrasi İnisiyatifi: Birleşerek faşizme geçit vermeyeceğiz


ADANA – Adana Demokrasi İnisiyatifi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya ilişkin, “Kürt illerinde gerçekleştirilen belediyelere kayyım atanması uygulamasında halkın iradesinin yol sayılması gibi İstanbul halkının iradesi de yok sayılmak istenmekte” diyerek, buna karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

 

Adana Demokrasi İnisiyatifi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kesinleşmesi halinde “siyasi yasaklı” olmasına neden olacak 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına ilişkin açıklama yaptı. İsmet İnönü Parkı’nda yapılan açıklamada konuşan Emek Partisi Adana İl Başkanı Avukat Sevil Aracı Bek, “Bu kararla İstanbul halkının iradesi, tıpkı yerel seçimler sonrası Kürt illerinde gerçekleştirilen belediyelere kayyım atanması uygulaması gibi yok sayılmak istenmektedir. İmamoğlu kararı, sadece İstanbul halkını değil, tüm Türkiye’yi ilgilendirmektedir. Bizler Türkiye halklarına karşı yürütülen bu anti demokratik, saldırgan uygulamaların karşısında emekten, haklardan, özgürlüklerden yana olan Türk, Kürt, Arap her milliyetten Türkiye halkları olarak birleşecek, birlikte mücadele edecek, faşizme asla geçit vermeyeceğiz” dedi.

 

‘ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI’

 

Son süreçte güç kaybı yaşayan AKP iktidarının, baskılar, yasaklar, provokasyon ve gerilim politikaları ile kendisine bir çıkış yolu aradığını ifade eden Bek, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Umut Yeğin, HDP Eş Başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları başta olmak üzere pek çok muhalife uygulanan siyasi yasakların yeni hedefinin Ekrem İmamoğlu olduğunu söyledi. Basına yönelik ağır cezalar, sansür yasası, konser yasakları gibi tüm uygulamaların iktidarın yasakçı zihniyetinin tezahürü olarak ortaya çıktığını aktaran Bek “Bu gidişat ancak halkın ve en geniş demokrasi güçlerinin ortak mücadelesiyle püskürtülebilir. Tek adam yönetimi gönderilecekse; bu sadece seçim günü değil, bugünden örgütlenecek mücadele birliğiyle mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version