Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti: Ölümler olmasın


İZMİR– Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması talebiyle süren Adalet Nöbeti’nde, savaşların son bulması çağrısı yapıldı.

 

Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması ve tüm cezaevlerinde tecrit uygulamalarına son verilmesi talebiyle tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti 149’uncu gününde İzmir Adliyesi önünde devam etti. “Hasta tutsaklara özgürlük” “Zindanlara ses ver” “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” önlükler giyilen nöbette “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Jin,jiyan, azadî”, “Biji berxwedana zindanan” ve “Hak hukuk adalet” sloganları attı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa ve Bornova ilçe örgütleri destek verdi.

 

Eylemde konuşan Bandırma T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan hasta tutuklu Mehmet Nezir Gümüş’ün annesi Hanife Gümüş, aylardır adalet istediklerini söyledi. Eylemlerinden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Gümüş, “Çocuklarımız bahar çiçekleridir. Çocuklarımız için buradayız. Biz barış isteyen anneleriz. Dünya devletleri ve Türkiye bu kanı, savaşı durdursun. Ne çocuklarımız ölsün ne anneler ağlasın. Ne Kürt ne Türk gençleri ölmesini istemiyoruz. Ne Kürdistan dağlarında ne cezaevlerinde çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Kürtleri öldürerek bitiremezsiniz” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version