Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Abdulkadir Selvi, rejimin ‘seçim’ stratejisini açık etti; asgari ücrette ara düzenleme!

Erdoğan açıkladı; yeni asgari ücret net 8 bin 500 TL


İktidarın medya organlarından Hürriyet gazetesinin yazarı Abdulkadir Selvi, iktidarın seçim öncesi asgari üret planını ‘açık’ etti. Selvi, bugünkü köşesinde “Seçimlere giderken en çok tartışacağımız şeylerden biri asgari ücrete ara düzenleme olacak. Gözler bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilecek. “Yaparsa reis yapar” denilecek.” ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi’nin yazısından ilgili bölümler şöyle:

“DAHA dur bakalım, asgari ücret yeni belirlendi, üzerinden 24 saat geçmedi, sen ikinci düzenlemeden söz ediyorsun” denilebilir.

Ama bunun işaretini ben vermedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Ben sadece yorumluyorum.

Cumhurbaşkanı asgari ücreti açıkladığı toplantıda ne dedi? “Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız” dedi.

Hükümet enflasyonu yıl ortasında yüzde 30’a, yıl sonu itibarıyla yüzde 20’ye düşürmekte kararlı.

Türkiye’nin hedefleri bunlar da, bir de devam eden Rusya-Ukrayna savaşı var. Her şey Türkiye’nin kontrolünde değil. Kış aylarından çıkarken gündemimizde yine memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış ve asgari ücrette düzenleme olacak. Ayrıca Türkiye en geç haziranda seçimlere gidecek.

Şimdiden bir kenara yazın, seçimlere giderken en çok tartışacağımız şeylerden biri asgari ücrete ara düzenleme olacak. Gözler bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilecek. ‘Yaparsa reis yapar’ denilecek.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version