Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AB’den İmamoğlu kararına sert tepki: Türkiye’ye çağrıda bulunuldu

AB'den İmamoğlu kararına sert tepki: Türkiye'ye çağrıda bulunuldu


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararına dünyadan da tepkiler yükseliyor. 

Dün ABD Başkanı Biden’ın ofisi, “Bu haksız ceza insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır” açıklamasında bulunurken; Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi de karara tepki gösterdi. 

”YARGININ BAĞIMSIZ OLMADIĞINI DOĞRULUYOR”

AB Dış İlişkiler Servisi imzası taşıyan açıklamada, ”Verilen ceza orantısız ve Türkiye’de yargının sistematik olarak bağımsız olmadığını doğruluyor” denildi. AB, Türkiye’de hakim ve savcılar üzerinde ‘siyasi baskı’ olduğunu belirtti. 

TÜRKİYE’YE ÇAĞRI

AB ayrıca ”Gelecek yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi alınan bu karar, özellikle ülkenin yargı sisteminin siyasallaşması bağlamında önem taşımakta ve bu anlamda özgür ve adil bir seçim sürecine zarar vermektedir” değerlendirmesinde bulunurken; ”Türkiye, insan haklarındaki istikrarlı gerilemeyi şimdi durdurması gerekiyor” çağrısında bulundu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version