Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AB: Türkiye’ye sığınmacılar için 220 milyon euro gönderiyoruz

AB: Türkiye’ye sığınmacılar için 220 milyon euro gönderiyoruz


Avrupa Komisyonu 12 Kasım tarihli açıklamasında Türkiye’nin doğu sınırlarındaki kontrolleri iyileştirmesi için 220 milyon euro (yaklaşık 4 milyar 331 milyon Türk lirası) göndereceğini duyurdu.

2022’DE 1 MİLYAR 235 MİLYON EURO YARDIM YAPILDI

Açıklamada son yardımla birlikte AB’den sığınmacıların temel ihtiyaçlarının karşılanması ve sınır yönetimi için 2022 yılında yapılan toplam yardımın boyutunun 1 milyar 235 milyon euro’ya ulaştığı belirtildi.

Avrupa Komisyonu 2022 yılında yapılan 1 milyar 235 milyon euro’luk yardımın 2021 yılında AB’den Türkiye’ye yapılacağı duyurulan 3 milyar euro’luk ek yardımın parçası olduğunu da vurguladı.

Avrupa Komisyonu bu yıl yapılan n 1 milyar 235 milyon euro’luk yardımın nerelere harcanacağını da ayrıntılandırdı.

Açıklamaya göre bunun içindeki 400 milyon euro sığınmacıların günlük temel ihtiyaçlarına, 234 milyon euro istihdam edilebilirliğini artırmaya, 381 milyon euro sığınmacılar içindeki yaşlılar ve engelliler gibi en savunmasız kişilere yapılacak maddi yardıma ve 220 milyon euro Türkiye’nin doğu sınırındaki gözetim ekipmanlarını yenilemesine ve sınırda görev yapan yetkililerin eğitimine harcanacak.

Türkiye’nin 2015’ten beri dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olduğu, 4 milyon civarında sığınmacın Türkiye’de bulunduğu belirtilen açıklamada, Türkiye’nin bu konuda “takdire şayan çabalar gösterdiği” kaydedildi.

4 milyonluk rakam içinde 3,6 milyon kayıtlı Suriyeli sığınmacı olduğu, 330 bin kayıtlı sığınmacının ise diğer ülkelerden olduğu vurgulandı.

ŞU ANA KADAR SÖZ VERİLEN YARDIMDAN 4,9 MİLYAR EURO VERİLDİ

Açıklamada ayrıca AB’nin 2015’ten beri Türkiye’deki sığınmacılar ve ev sahibi topluluklar için 9,5 milyar euro yardımı onayladığı belirtildi.

Bunların toplam 6 milyar euro’luk kısmının 18 Mart 2016’daki Türkiye-AB mutabakatı kapsamındaki yardımları içerdiği ve bugüne kadar 4,9 milyar euro’nun ödendiği vurgulandı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version