Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi davasında Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı

Hiranur Vakfı'nın yöneticisi Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirmesine ilişkin davada; Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.


6 yaşındaki çocuğun ‘imam nikâhıyla’ evlendirilmesi ve sistematik tecavüze maruz kalmasına ilişkin davada Hiranur Vakfı Kurucusu baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli; Aile Bakanlığı’nın başvurusunun ardından gözaltına alındı. Gümüşel ve İstekli, bugün tutuklandı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, müşteki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile müşteki H.K.G’nin avukatlarının sanıklarla ilgili tutuklama taleplerinin değerlendirilmesinin ardından Kadir İstekli ile Yusuf Ziya Gümüşel hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkartılan sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, haklarındaki tutuklama kararları yüzlerine okunmasının ardından cezaevine gönderildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version