Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

19 kişinin yargılandığı davada savcı mütalaa hazırlayacak


İSTANBUL- HDP MYK üyesi Elif Bulut ile gazeteci Zekine Türkeri’nin de aralarında bulunduğu 19 kişinin yargılandığı davada savcı, mütalaa hazırlayacak.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Elif Bulut ile gazeteci Zekine Türkeri’nin de aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında, “Toplantı ve gösteri kanuna muhalefet etmek” iddiasıyla açılan davanın duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 49’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Bünyamin Tacar, Oktay Urak, Ramazan Utku, Elif Bulut ve Ramazan Utku ile Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Ferdi Yamar katıldı.

 

ANAYASAL HAK

 

Duruşmada söz alan Tacar, anayasal hakkını kullanmak üzere eyleme katıldığını ancak bu hakkını kullanamadan polis saldırısı ile gözaltına alındığını dile getirdi. Söz alan Av. Yamar ise, bu aşamada bir diyeceğinin olmadığını söyleyerek, esas hakkındaki mütalaanın sunulması durumunda savunma yapacaklarını belirtti. Yamar, ayrıca şu anda görülen dosya hakkında bir başka savcının takipsizlik kararı verdiğini, buna rağmen dosyanın davaya dönüştüğünü ve bu takipsizlik kararının dosyaya girmesi yönünde önceki duruşmada bu yönlü kararının dosyaya eklenmesine dair taleplerinin olduğunu hatırlatarak, takipsizlik kararının dosyaya yansıyıp yansımadığını sordu. 

 

ESAS HAKKINDA MÜTAALA HAZIRLANACAK

 

Hakim, takipsizlik kararının dosyaya yansıdığını söyledi. Ardından söz verilen iddia makamı, esas hakkında mütalaa hazırlamak üzere dosyanın kendisine tebliğ edilmesini talep etti. 

 

Ara kararını oluşturan mahkeme, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar vererek duruşmayı 14 Mart’a erteledi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version