Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

17-25 Aralık Operasyonlarında telefon dinlemeleri yasa dışımıydı? Kararı veren hakimler AKP döneminde terfi etmiş ve hala görevde.

17-25 Aralık Operasyonlarında telefon dinlemeleri yasa dışımıydı? Kararı veren hakimler AKP döneminde terfi etmiş ve hala görevde.


dogruluyoruz.com haberine göre, Atalay, sosyal medya hesabından ““17-25 Aralık dosyalarında en önemli deliller, yasa dışı teknik takip ve telefon dinleme kayıtları idi, o dinlemeleri yapanlar ile dinleme kararını verenler bu yasadışılıktan dolayı daha sonra ceza aldılar ve haliyle bu dinleme kayıtları da yasadışı addedilerek 17-25 Aralık şüphelileri için takipsizlik kararları verildi.” ifadelerini kullandı.

PEKİ, GERÇEKTEN DE 17-25 ARALIK OPERASYONLARI KAPSAMINDA YAPILAN TELEFON DİNLEMELERİ YASADIŞI MIYDI? DİNLEME KARARINI VEREN HÂKİMLER CEZA MI ALDI?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sulh Ceza Hâkimliği arasındaki yazışmalar gerçeği gözler önüne serdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kara Para Aklamak, Kaçakçılık ve Rüşvet ve soruşturması kapsamında telefon dinleme ve kaydedilmesine ilişkin, 12. Sulh Ceza Hâkimi Metin Özdemir tarafından 11 Ocak 2013 tarihinde onay verildiği görülüyor.

Telefon görüşmelerinin dinlenilmesine izin verilen şahıslar arasında Reza Zarrab’ın adamı Abdullah Happani ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’da bulunuyor.

Hala Hâkimlik görevini sürdüren Metin Özdemir, 6 Temmuz 2022 tarihli atamayla İstanbul Fatih İlçesi Seçim Kurulu Başkanlarından biri oldu.

Dinleme izninin 3 ay uzatılması kararını ise, 19. Sulh Ceza Hâkimi Hulusi Pur verdi.

17-25 Aralık Rüşvet ve yolsuzluk operasyonları kapsamında yapılan dinlemelerin illegal olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor.

Ayrıca Avukat Akın Atalay’ın dediğinin aksine dinleme kararı verilen hâkimlerin ceza almaktan ziyade terfi ettiği görülüyor.

Ses kayıtlarının montaj olduğu iddiaları üzerine de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Şubat 2014 tarihinde, Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturmalarına konu olan ses kayıtlarının incelenmesi için Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu’na gönderdiği yazılı belge ile mevcut.

29 Nisan 2014 tarihli Adli Tıp Raporu’nda uzmanlar; “anlam bütünlüğünü bozacak herhangi bir bulgu tespit edilemedi” açıklamasıyla ses kayıtlarının montaj olduğu iddialarınıda boşa çıkardı.

Adli Tıp Raporunu indirmek için tıklayınız.

17-25 Aralık Operasyonları Telefon Dinlemeleri İllegal mi?
❌18.12.2022 – A. Akın Atalay: “17-25 Aralık dosyalarında en önemli deliller, yasa dışı teknik takip ve telefon dinleme kayıtları idi, o dinlemeleri yapanlar ile dinleme kararını verenler bu yasadışılıktan dolayı daha sonra ceza aldılar.”

17-25 Aralık Operasyonları Telefon Dinlemeleri İllegal mi?
✅Dinleme kararı 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nin onayıyla gerçekleştirildi.
✅Dinleme kararını veren hakimler Metin Özdemir ve Hulusi Pur hâlâ görevde ve terfi aldılar.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version