Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yoksa artık ‘aday belli karar net’ değil mi?

Yoksa artık ‘aday belli karar net’ değil mi?


YORUM | TUFAN CAN

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz Ağustos ayında  “2023’e Doğru Aday Belli Karar Net” sloganıyla seçim kampanyasını başlatmıştı. Son günlerde ise hem AKP’nin  HDP’ye yaptığı ziyaret hem de AKP eski Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın harf inkılabına ilişkin sözleri sonrası billboardlarda “elbette olur birlikte olur” sloganının kullanılmaya başlandığı görüldü. Bu durum, MHP’nin adayı artık net değil mi sorularına yol açtı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılan afişlerde, AKP’nin ve AKP’ye dair hiçbir emarenin yer almaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan ‘aday kim’ polemiklerinin ardından MHP lideri Bahçeli, “Aday belli, karar net” sloganıyla mitingler düzenlemeye başlamıştı. Sivas, Bursa, Kayseri, Erzurum ve Manisa gibi illerdeki mitinglerin önümüzdeki günlerde de devam etmesi planlanmıştı. Ancak miting programı devam ederken MHP tarafından farklı sloganlar ile yeni afişler asılması dikkat çekti. Bu afişlerde “elbette olur birlikte olur” sloganına yer verildi. Öte yandan, “Ülkümüzle ülkemiz huzurlu ve refah dolu yarınlara kavuşacak”, “2023 Lider ülke ideali gerçekleşecek” gibi vaatler, muhalif parti vaadi olarak yorumlandı.

Salı günkü grup toplantısında Bahçeli, her ne kadar AKP-HDP görüşmesini doğal ve doğru bir adım olarak tanımlamış olsa da bu konudaki rahatsızlık partililer tarafından dile getiriliyor. Son olarak yapılan bu slogan değişikliği kulislerde, “Bahçeli kulvar değişikliği için pozisyon alıyor” şeklinde değerlendirildi. AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de, “HDP ile görüşülmesi değil, görüşülmemesi abes” sözleriyle yeni bir çözüm sürecine yeşil ışık yakmıştı.

Türkiye Yüzyılı’nda AKP’ye yer yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçim kampanyasını “Türkiye Yüzyılı” sloganıyla başlattı. Ancak afişlerde AKP’nin renklerine ya da amblemine yer verilmedi. Cumhurbaşkanı forsu ve ay-yıldız üzerinden tasarlanmış bir amblemin yer verildiği afişler mavi ve kırmızı renklerde hazırlandı.

AKP’deki yolsuzlukların ve AKP’li yöneticilerden duyulan rahatsızlığın Erdoğan’ı aşağıya çekmesi sebebiyle böyle bir kampanya planlandığı öğrenildi. Bu kapsamda Erdoğan’ın lider ve tek adam imajının güçlendirileceği ifade edildi. Yolsuzluklara karışan ya da açıklamalarıyla kamuoyunun tepkisini çeken bazı isimlerin istifa ettirilerek, Erdoğan’ın yolsuzluklarla arasına çizgi çekmeyi planladığı belirtildi.

Öte yandan seçim öncesi, AKP’nin verdiği sözleri yerine getirmek istediği ancak Cumhur İttifakı nedeniyle hareket edemediği kaydedildi. Genel af, ‘EYT’ yasası, vergi affı ve ekonomik yapısal önlem yasalarını acil bir şekilde çıkarmaya çalışan Erdoğan’ın ortaklarla uzlaşamadığı için bir türlü adım atamadığı öne sürüldü. İçinde bulunduğu durum nedeniyle tek bir oya bile ihtiyacı olan Erdoğan’ın bu yasaların çıkarılmasının geciktiği her bir gün daha fazla kan kaybettiği ifade edildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version