Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeni Şafak’tan ‘darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan’ özrü

Yeni Şafak'tan 'darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan' özrü


Artı Gerçek – İktidara en yakın gazetelerden biri olan Yeni Şafak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi ile el sıkışmasından sonra “Mısır’la görüşmelerin genişleyebileceği” yönündeki açıklamasına dair haberinde yanlışlıkla “Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan” ifadelerini kullandı. Gazete, hatanın sosyal medyada gündem olması üzerine internet sitesinde “özür” mesajı yayımladı.

Yeni Şafak’ın internet sitesinde ilk manşetten yayımlanan özür metninde, gazetenin taşra ve şehir baskıları paylaşıldı. Haberin şehir baskısında genişletilip güncellendiği görülürken, Yeni Şafak’ın Erdoğan haberindeki hatadan sayfa operatörünü sorumlu tutması dikkat çekti.

Gazete, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetemizin taşra baskısında yayınlanan haberi akşam gelen yeni gelişmeyle gece baskısında güncellenmiştir. Ancak “kopyalama ve yapıştırma” sırasında font bütünlüğünü sağlamak için ilk kelimeyi bırakan sayfa operatörü daha sonra bunu haberden silmeyi unutmuştur. Şehir baskılarında yaşanan bu teknik hata nedeniyle özür dileriz” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada gündem olan hatanın yer aldığı “Mısır ile görüşmeler genişleyecek” başlıklı haberde şu ifadeler kullanılmıştı:

“Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır lideri Sisi ile görüşmenin detaylarını anlattı. Önceki gün Konya’da gençlerle bir araya gelen Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile yaklaşık 45 dakikalık dar kapsamlı bir görüşme yaptıklarını kaydetti. Erdoğan, Sisi’ye şunları söylediğini belirtti: ‘Şimdi al düzeyde bakanlarımız gidiş gelişleri başlatsınlar, ondan sonra da biz görüşmemizi gerçekleştirelim, geliştirelim, tüm derdimiz, sizlerle Türkiye arasındaki bu kırgınlığı, dargınlığı gidermek. Akdeniz’de Türkiye – Mısır arasında böyle bir sıkıntı yaşanmaması gerekir.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version