Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yandaş Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu: ‘O fotoğrafı görünce yıkıldım’

Tayyip Erdoğan, ‘Asla görüşmem, katil’ dediği Sisi ile Katar’da tokalaştı


Yandaş Akit’in yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılışı için gittiği Katar’da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’yle görüşmesine tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbeci dediği Sisi ile dün Katar’da bir araya gelerek samimi pozlar vermişti. Erdoğan’ın her fırsatta ‘katil, darbeci’ sözleriyle itham ettiği Sisi ile tokalaşması sosyal medyada gündem olurken Erdoğan’a bir tepki de yandaş Akit’ten geldi.

Erdoğan ve Sisi’nin samimi pozlarının sosyal medyaya yansımasının ardından ‘yıkıldığını’ söyleyen Akit’in yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Dün Katar’daki Dünya Kupası maçları öncesinde çekilen bir fotoğraf, ajanslardan geçti. Erdoğan ile Sisi, gergin bir gülümseme ile, tokalaşıyorlardı. Monşerler “geri kafa” diyebilirler. Çakallar dünyasının, çakal kafalı yavruları “Hangi devirde yaşıyorsun” diyebilirler. “Vefa mı, İstanbul’da bir semt idi ama. O semt de tarih oldu galiba” diyenler alay edebilirler. Ben o fotoğrafı görünce yıkıldım. Tüm dünya Müslümanları adına yıkıldım. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanlarına sahip çıkamayan Müslümanlar adına yıkıldım. Erdoğan’ın 9 yıllık direnişinin sonunu getirememesine üzüldüm, yıkıldım. Sisi’yi karşılamak için, uçağının önüne kırmızı halılar seren Almanlar, İngilizler, Fransızlar bizlere “Demokratik ülkeler, hukukun üstün olduğu ülkeler” olarak tanıtılırken, o tanıtımı yapanların yüzlerine tüküremediğim için yıkıldım. Sisi’nin bulunduğu masaya oturmayan Erdoğan’ı alkışlayıp, Erdoğan’ın vefakâr kişiliğini öne çıkartırken, bugün Sisi ile tokalaşan Erdoğan fotoğrafı sonrasında, başkalarının eleştirisine fırsat bırakmadan, ‘ben kendimi eleştirmeliyim’ dedim, kendime. Ve eleştiriyorum, kendimi. Yazıklar olsun bizlere.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version