Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tıp öğrencileri: Yaşamı savunanlar kazanacak


ANKARA – Bir uzman olarak kimyasal silah kullanımının araştırılmasını istediği için tutuklanan Şebnem Korur Fincancı’nın sözlerinin suç olmadığını belirten TÖK üyesi Şiyar Güneş, “Kimyasal silah kullanımı insanlık suçudur. Yaşamı savunanlar kazanacak” dedi.

 

Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) bağlı Tıp Öğrencileri Kolu (TÖK), Türkiye’nin kimyasal silah kullanımına dair görüntüleri değerlendirdiği için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınan TTB Merkez Konsey Başkanı Profesör Doktor Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını protesto etti. TTB Genel Merkezi önünde düzenlenen açıklamaya 70 kurum imzacı oldu. “Şebnem hocaya özgürlük” pankartının açıldığı açıklamaya, birçok gençlik örgütü temsilcisi de katıldı. 

 

Açıklamada konuşan TÖK üyesi Şiyar Güneş, Fincancı’nın bir insan hakları savunucusu olduğunu belirterek, “Faşizme karşı mücadele birlikte, yan yana, omuz omuza durarak ve gerçekleri korkusuzca haykırarak yapılır. Hocamız Şebnem Korur Fincancı iktidarın hedef gösterdiği, körüklediği saldırılara maruz kalmış, akabinde hukuksuzca tutuklanmıştır. Bu tutuklamanın da, açılan soruşturmaların da yasal bir zemini yoktur. Hocamızın hiçbir sözü suç unsuru değildir. Kimyasal silah kullanımı insanlık suçudur, derhal aydınlatılmalıdır” dedi.

 

‘DEMOKRATİK ÜLKE, DEMOKRATİK ÜNİVERSİTE’

 

Fincancı’nın bu ülkenin aydınlık yüzü olduğunu ifade eden Güneş, “Biz üniversite öğrencilerinin, demokrasi mücadelesi verenlerin, insan hakları savunucularının, hak mağdurlarının ve daha nicesinin ‘Şebnem Hocası’dır. Hocamızı hukuksuzca tutuklayan siyasal akıl, hayatımızın her alanına saldırmaya devam ediyor. Sansür yasasıyla gazetecilere saldırıyor, kadınların ve LGBTİ+’ların kazanılmış tüm haklarına saldırıyor, gençliğin en ufak taleplerini dile getirmesine saldırıyor. Yine aynı siyasal akıl, Şebnem hocamız adliyeye getirildiğinde süreci takip etmek ve dayanışmak isteyen 2’si TTB Tıp Öğrencileri Kolu üyesi 5 kadını darp ederek gözaltına aldı. Şebnem Hocamızın serbest bırakılması için, demokratik bir ülke, demokratik bir üniversite için kampüslerden sokaklara bulunduğumuz her yerde dayanışmamızı büyütüyoruz. Baskılarınız, tutuklamalarınız, gözaltılarınız bizi yıldıramayacak ve yaşamı savunanlar mutlaka kazanacak” diye belirtti. 

 

Basın açıklaması sloganlarla son buldu.

 

İmzacı kurumlar şöyle: “Abluka Hukuk Öğrencileri Fanzini, Kuir Marmara, Anarşist Kadınlar, Marksist Fikir Toplulukları, Ankara Üniversitesi Alternatif Akademi Topluluğu, Marmara Üniversitesi Öğrenci Dayanışması, Ankara Üniversitesi Kuir Araştırmaları Topluluğu (KuirAnka), Ankara Üniversitesi Yenilikçi Düşünce Topluluğu, Mersin Üniversitesi LGBTI+ Dayanışma Topluluğu, MKÜ Dayanışması, Boğaziçi Nöbeti, Muğla Üniversitesi Queer, Dev-Güç, Mülkiye Dayanışması, Devrimci Gençlik Birliği, Mülkiye Kadın ve LGBTI+ Dayanışması, Devrimci Gençlik Dernekleri, ODTÜ Çevre Topluluğu, Devrimci Öğrenci Birliği, Dicle Üniversitesi Hukukçular Kulübü, ODTÜ Feminist Dayanışma, ODTÜ LGBTIQAA+ Dayanışması, Direnişin Renkleri, ODTÜ Medya Topluluğu, Diş Hekimliği Öğrencileri, ODTÜ Mimarlık Topluluğu ODTÜ Müzik Toplulukları, EKO Öğrenci Hareketi, FeminAmfi, ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu, Galatasaray Üniversitesi LGBTI+ ve Kuir Çalışmalar Topluluğu, ODTÜ Vegan Topluluğu, Gençlik Komiteleri, Gençlik Komünleri, Öğrenci Dayanışması, Öğrenci Faaliyeti, Gençlik Meclisleri, Öğrenci İnisiyatifi, Hacettepe Dayanışması, Hacettepeli Veganlar, Öğrenci Kolektifleri, Özgür Boğaziçi, İstanbul Kültür Üniversitesi Kuir Topluluğu (İkukuir), Özgür Genç Kadın (ÖGK), İstanbul Üniversitesi Dayanışması, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği İstanbul Öğrenci Komisyonu, İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu, Özgürlükçü Gençlik, İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Dayanışma Komisyonu, Sabancı Cins+, İTÜ Dayanışması, SES Öğrenci Komisyonu, İTÜ Toplum için Teknik Topluluğu, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, IÜ-Cerrahpaşa Dayanışması, Sosyalist Gençlik Hareketi, Jinên Berxwedan Amedspor, TİP’li Öğrenciler, Kaldıraç Üniversite Kampüs Cadıları, TTB Tıp Öğrencileri Kolu, TTB-TÖK Kadın Çalışma Grubu, Karala Dergi, Üniversiteli Feminist Kolektif, Koç Kuir Kulübü, Köstebek Akademi, Yeni Demokrat Gençlik (YDG), Kuir AYBÜ, Yıldız Dayanışması.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version